Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Wachtmuziek

Anke Dijkhuis | maandag 22 mei 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 135x

Elf dagen na het uitvliegen van de merel kuikens, lijkt het erop dat er voorbereidingen worden getroffen voor het 2e nest. Het wachten is begonnen. De merel webcam is al een soort natuurlijke wachtmuziek, ook het geluid is hoorbaar. Hier een visueel wacht muziekje totdat de eieren gelegd zijn.

Uit de kunst

De merel leent zich perfect voor de kunst; William MacGillivray (geboren 1796 te Old Aberdeen Schotland) was naast schrijver en vogelaar een kunstschilder. Hij liet zijn liefde voor de natuur terugkomen in zijn schilderijen. Onder andere de merel heeft hij geportretteerd op dit schilderij. Zijn 213 tekeningen in totaal, zijn geconserveerd in de bibliotheek van het Natural History Museum in London.

Wat dichter bij huis hebben we, Elwin van der Kolk (1972). Hij is bioloog en natuurschilder. Hij maakt ilustraties, tekeningen en schilderijen die veel mensen zullen herkennen.

Dit zijn uiteraard niet de enige kunstenaars die een merel in een schilderij hebben verwerkt; Simeon SolomonPrideaux John Selby, Frans Wesselman, Ambrosius Bosschaert. En nog veel meer! Veel plezier met het wachten. Wij kijken alvast rijkhalzend uit naar de tweede ronde.

 

Merel en appel. Elwin van der Kolk

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs