Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Waarop letten?

Engbert BDL | zondag 7 maart 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 721x

Ik heb Emil zijn titel maar even gebruikt om iets meer te vertellen omtrent de voorbereiding tot het uitkomen van de eieren. Het begint nu toch echt spannend te worden. Wordt het vanavond, vannacht, morgen of overmorgen.

Zoals al meerdere keren is aangegeven duurt het broeden bij de bosuil ongeveer 30 á 34 dagen. Het eerste ei is op 6 februari gelegd, inmiddels zitten we dus 31 dagen naar onze vrouwelijke hoofdrolspeelster te kijken. Omdat de natuur niet te vergelijken is met een mechanische broedmachine kan er dus een dagje verschil in zitten. En tussen 30 en 34 dagen zitten wel 4 hele dagen, en dat is een lange zit voor diegene die letterlijk zitten te wachten tot het eerste kuiken zich aandient. 


Uitslover


We kunnen dus genoeglijk aannemen dat wanneer Pa bosuil zich echt begint uit te sloven, door een behoorlijke voorraad muizen aan te slepen, de geboorte van het eerste kuiken zich echt begint aan te kondigen. Hopelijk gevolgd door zijn of haar broertje of zusje.


Vervolgens  kan u wel troosten met de gedachte dat na de geboorte de kuikens 24 uur per dag te bewonderen zijn en dat dan weer voor zo’n kleine drie weken voordat ze weer uitvliegen.


 Het aftellen kan dus beginnen!


 Engbert


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs