Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Pimpelmees

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Vijver

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Bosuil

Geen broedsel

Gekraagde roodstaart

Toon alle blogs & vlogs

Waar zijn die uilen nou?

Rianne Pickert | donderdag 7 maart 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 904x

Oh oh, de welbekende vrees van de trouwe BDL-kijker: de prachtige hop in beeld in plaats van onze steenuilen. Wat is er aan de hand?

Achter de schermen wordt altijd hard gewerkt om zo veel mogelijk leuke beelden te garanderen. Camera’s worden afgestemd, gerepareerd en verplaatst. Maar of dat hier ook aan de hand is….? We zullen het vanzelf zien, altijd leuk een BDL-verrassing! Gelukkig hoefden we niet al te lang naar die hop te staren, hij is mooi maar onze uiltjes zijn toch echt mooier!

Hondenweer

Eigenlijk is er sinds mijn vorige blog niet zo heel veel veranderd. Behalve het weer natuurlijk, ik mis de lente nu al! Het is Oer-Hollands zeurweer: Ik ben een echte koukleum en vind al die wind en regen maar niks. Gelukkig kan ik in een supermarkt boodschappen doen en binnen mijn maaltje maken en opeten. Dat is voor onze steenuilen wel anders. Die moeten met weer en wind de hort op om een 3-gangenmenu bij elkaar te vangen.

Nadat het buikje vol is snel weer lekker naar binnen en elkaar warm houden door lekker te troetelen. Al is het daarbinnen wel een beetje tochtig, zelfs in huis waaien ze bijna weg! Spouwmuurisolatie dan maar? Hopelijk is het wat warmer als de kuuks om het hoekje komen kijken, dan is de isolatie van moeders genoeg.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs