Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Waar zijn die uilen nou?

Rianne Pickert | donderdag 7 maart 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1047x

Oh oh, de welbekende vrees van de trouwe BDL-kijker: de prachtige hop in beeld in plaats van onze steenuilen. Wat is er aan de hand?

Achter de schermen wordt altijd hard gewerkt om zo veel mogelijk leuke beelden te garanderen. Camera’s worden afgestemd, gerepareerd en verplaatst. Maar of dat hier ook aan de hand is….? We zullen het vanzelf zien, altijd leuk een BDL-verrassing! Gelukkig hoefden we niet al te lang naar die hop te staren, hij is mooi maar onze uiltjes zijn toch echt mooier!

Hondenweer

Eigenlijk is er sinds mijn vorige blog niet zo heel veel veranderd. Behalve het weer natuurlijk, ik mis de lente nu al! Het is Oer-Hollands zeurweer: Ik ben een echte koukleum en vind al die wind en regen maar niks. Gelukkig kan ik in een supermarkt boodschappen doen en binnen mijn maaltje maken en opeten. Dat is voor onze steenuilen wel anders. Die moeten met weer en wind de hort op om een 3-gangenmenu bij elkaar te vangen.

Nadat het buikje vol is snel weer lekker naar binnen en elkaar warm houden door lekker te troetelen. Al is het daarbinnen wel een beetje tochtig, zelfs in huis waaien ze bijna weg! Spouwmuurisolatie dan maar? Hopelijk is het wat warmer als de kuuks om het hoekje komen kijken, dan is de isolatie van moeders genoeg.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs