Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Waar is man?

Ronald van Harxen, STONE | zondag 12 juli 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 759x

Het zal de meeste kijkers opgevallen zijn: man laat zich nog maar weinig zien. Op de clipjes voor de laatste maal op 28 juni toen hij de nestkast in een stofwolk hulde. Geert zag hem daarna nog op 6, 7 en 9 juli. Wat is er aan de hand? Bij toeval ving ik eind juni een gesprek op tussen beide.

Hebben net even zitten tellen, maar het is vandaag bijna 100 dagen geleden dat ik mijn eerste ei legde. 1 0 0 dagen! Het lijkt wel of het seizoen steeds langer duurt.

Klopt, ik ben er wel een beetje klaar mee.

En wat dacht je van mij dan!?

Eindelijk weer tijd voor mezelf … sorry, voor onszelf.

Ik vind dit stel nog een graadje erger dan die van vorig jaar.

Ja, ik ook.

Waren ze nog maar zoals vroeger, in 2018.

Ja, toen hadden ze nog respect en luisterden ze nog gewoon als je wat zei. Het lijkt wel of elke generatie brutaler wordt.

Als ze eind van de week nog niet  uit zichzelf vertrokken zijn, doe ik ze wat. Het wordt tijd dat die gastjes op eigen benen leren staan.

Pas maar op, je hebt zo de kindersteenuilenbescherming op je dak. Er kijken nog steeds duizenden mensen iedere dag. Er zit er vast eentje tussen die gaat bellen.

Zucht …

Vooral BOS’je, da’s echt een lastpost. Waarom heeft die eigenlijk geen ringetje om? Ik was er niet bij toen die gasten - Pet en Snor heten ze geloof ik - ze uit de kast haalden.

Ha, ha, ja dat herinner ik me nog goed. Die twee sukkels! Ze waren gewaarschuwd, maar toch lieten ze het weer gebeuren. Hij glipte snel het voorportaal in.

Ha, ha … waren het die van vorig jaar?

Ja, geloof ik wel. Ze zagen er wel een beetje anders uit. Pet had ook een snor, een baard zelfs. En Snor had een pet op. Verwarrend! Gelukkig had Snor geen geld voor de kapper en hingen z’n haren tot op z’n schouders. Geen gezicht, maar je kon ze daardoor wel uit elkaar houden. Waar was jij trouwens die dag?

Eh … achter de muizen aan, natuurlijk.

De muizen? A me hoela! Achter de vrouwen aan, zul je bedoelen. Flirten met de buurvrouw. Net als vorig jaar. Ik heb je wel door mannetje! Misschien moest jij ook maar eens een tijdje op jezelf gaan wonen.

Huh …?

Ja, je belooft iedere jaar beterschap, maar als puntje bij paaltje komt

Dat moet jij zeggen! Kom ik met een muis of een meikever aan, gris je dat beest uit m'n klauwen en dan snauw je me toe dat ik de volgende moet gaan halen. En ook als ik wat quality time met de kinderen wil, schop je me de kast uit. 

Ja, vind je het raar! De hele tijd dat ik op de eieren zit, krijg ik niks fatsoenlijks te eten. Alleen rupsen, rupsen en nog eens rupsen. Du moment dat de kinderen geboren zijn, breng je de ene muis na de andere. 

Ja, maar dat was omdat er toen pas gemaaid werd.

Smoejes! Je deed gewoon niet genoeg je best. Ja, ik verdenk je er zelfs van dat je de muizen die je wel ving naar de buurvrouw bracht. Wat heeft zij wat ik niet heb, vertel eens!

Hebben we daar niet eerder over gehad?

Klopt, maar toen was ik zo naief je te geloven.

Maar het is waar!

Maak dat de kat van Benno maar wijs!

Weet je wat jij kunt?

Ja, opzouten, maar niet ik, maar jij. Nu!!!

 

 

[redactie: En de rest is geschiedenis ...]


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek co├Ârdineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs