naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Lepelaar

Live

Koolmees

Live

Bosuil

Live

Zeearend

Live

Torenvalk

Live

Kauw

Live

Merel

Derde ei bij de torenvalk!   *   Tweede ei bij de steenuilen!   *   Gaat de nijlgans broeden in het arendsnest?   *   Vijfde ei bij de ooievaars!   *   Vierde ei bij de merel!
Toon alle blogs & vlogs

Door Bernice Sepers
NIOO-KNAW

Vrouw (nog) op dieet?

Bernice Sepers | zondag 24 maart 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 285x

Kuuk is nu 11 dagen oud. Aangezien dit mijn eerste jaar is bij team bosuil, is er iedere dag nog genoeg waar ik mij over verwonder. Zo verwonder ik mij over het feit dat mevrouw bosuil zo weinig eet, maar daar lijkt langzaam maar zeker verandering in te komen.

Een muis voor mama

Mevrouw bosuil eet veel minder dan toen kuuk nog in het ei zat. Zoals Sharon op 15 maart schreef, staat de verbranding van mevrouw bosuil op een laag pitje en hoeft ze dus weinig te eten. De meeste muizen zijn voor kuuk. Gisterenavond om kwart voor 10 zag ik dat mevrouw bosuil wat stukjes muis onder haar en kuuk verdeelde. Echter, op een gegeven moment besloot ze om de muis zelf op te eten. Mevrouw bosuil begint dus ook een beetje aan zichzelf te denken. Zou ze haar lichaam hiermee voorbereiden op meer beweging? Zal ze de kast nu dus vaker verlaten?

 

Afgelopen jaren

Dankzij Renée ben ik weer het één en ander te weten gekomen over wanneer de vrouw de nestkast verlaat. We zien in de jaren 2015 tot en met 2018 dat de afwezigheid van de vrouw sterk afneemt vanaf dag 6-11. Verder zien we dat de vrouw vanaf dag 17-23 overdag niet meer in de kast is. We kunnen dus nog even van mevrouw bosuil genieten, maar we zullen nu wel een drastische afname gaan zien in hoeveel tijd mevrouw bosuil in de nestkast doorbrengt.

 

Net zoals papa en mama

Verder hebben we een mijlpaal bereikt: kuuk heeft een hele muis op, net zoals papa en mama. Nog niet iedere muis gaat moeiteloos naar binnen, zoals we in het filmpje van Emil zagen, maar iedere dag is er weer wat vooruitgang. Wat een topper! Zal de voorraad muizen een beetje slinken nu er hele muizen naar binnen gaan?

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht