naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Binnenkort

Steenuil

Binnenkort

Vijver

Binnenkort

Kerkuil

Binnenkort

Slechtvalk

Binnenkort

Ooievaar

Binnenkort

Lepelaar

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Bosuil

Iedere dag maken we via Twitter een soort bekend die dit jaar in Beleef de Lente zit. Volg ons ook daar en blijf op de hoogte!   *   Mevrouw bosuil heeft zojuist haar tweede ei gelegd! Wordt het een kast vol jonge uilen straks?   *   De lepelaars zijn ineens massaal terug in natuurgebied De Liede bij Haarlem waar ze broeden. Dat wordt spektakel voor de camera   *   Het eerste ei van Beleef de Lente 2020 is gelegd. De primeur - hoe kan het ook anders - is voor de bosuil   *   Nog heel even geduld. De camera's voor seizoen 2020 gaan open op 1 maart!
Toon alle blogs & vlogs

Door Roos Tol

Vreemde vogels

Roos Tol | maandag 10 juni 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 213x

Het was vandaag een hele drukte in Peters Vogelparadijs. Met heel veel vreemde vogels in alle soorten en maten. Veel gepraat en gelach… gelach? Spotvogels? Groene specht? Meesterimitators als de kauw? Neen; mensen!

Open Tuinen en Kunstroute

In Dongen werden dit weekend de jaarlijkse Open Tuinen en Kunstroute-dagen gehouden. Het zal niemand verbazen dat de tuin van Peter en Elly in deze route is opgenomen. Op de 2,5 ha zijn niet alleen optimale omstandigheden voor vele soorten vogels gerealiseerd, waarvan er meerdere bij Beleef de Lente te zien zijn; ook maak je er kennis met unieke en verrassende natuurobjecten en kunst. Kijk maar eens hier.  
Ook voor de voedertafel was er de nodige belangstelling. Zelfs zodanig dat we een paar minuten een bankje en een heg zagen in plaats van de voedertafel. Was er een bezoeker tegen de camera aangelopen.


Jong geleerd

Het verheugt me dat er, vooral vandaag, een heleboel kinderen door de tuin zijn komen huppelen. Je hoorde ze lachen en roepen. Je hoorde dat ze werden aangespoord om te klimmen, of iets nader te bekijken. Met Peter als begenadigd verteller zal er ook veel kennis op een speelse manier zijn overgebracht.
Bovendien brengt deze tuin met die kunstige objecten een heel nieuwe dimensie in het begrip “natuur”. Van siertuin naar gebruikstuin naar vogelparadijs naar kunstig (speel)paradijs, het is hier allemaal. Liefde voor de natuur kan niet vroeg genoeg worden bijgebracht. Trouwens, ook “later” is het nooit te laat.


Tot ziens!

Wat de vogels ervan dachten?
Waarschijnlijk helemaal niks. Die zijn wel gewend aan die vreemde vogels zonder veren of vleugels. Op de rustige momenten kwamen ze toch wel aanwaaien voor een hapje en een drankje. Dat leverde nog mooie momenten op. Kraaienjong dat werd gevoederd. Roodborstje. Gaai en duif samen aan de dis.
Die drie open dagen hebben misschien wel tientallen mensen geïnspireerd of tenminste tot verbazing en bewondering gestemd. Misschien zitten ze volgend jaar ook hier bij BDL, als ze dat niet al  zaten.
Daar willen wij best een paar kijkmomenten voor missen, toch?


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Vijver Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht