Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs
foto Arda van der Lee

Door Arda van der Lee
STORK

Voorjaar in de kop

Arda van der Lee, STORK | zondag 27 februari 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 550x

Op veel nesten in het land zijn de ooievaars weer terug. Er wordt geklepperd, gepaard en met takken gesleept. Het voorjaar komt eraan!
foto Arda van der Lee

Sommige ooievaars zijn zelfs helemaal niet weggeweest. In de schemering keerden ze terug naar het nest om de winternachten staand op één poot op de vertrouwde plek door te brengen. Bijkomend voordeel; eventuele kapers werden afgeschrikt door deze vaste bewoners.

Nest opknappen

Ook het paar in Gennep is alweer druk op het nest. Na een winter moet het nest nodig weer opgeknapt worden. Takken worden aangesleept en met veel toewijding in de rand gepropt. En ook de bodem kan wel wat vers materiaal gebruiken. 

Vol vertrouwen het voorjaar in

We hopen natuurlijk met alle kijkers dat ons paar ook dit jaar weer eieren en jongen krijgt. En als het weer een beetje meewerkt, zien we dit seizoen van BdL voor de ooievaar met alle vertrouwen tegemoet. Wij gaan met veel enthousiasme voor u het wel (en wee) van de ooievaars hier in Gennep bijhouden, met prachtige filmpjes en weblogs.

De ooievaars hebben het voorjaar in de kop, wij ook! En u, kijkt u weer mee?

Binnenkort gaat de camera aan.


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs