Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Voor het eerst alleen thuis!

Pieter van den Assem | vrijdag 25 juni 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 465x

Onze wit gespikkelde kuikens groeien met de dag en worden steeds groter en onafhankelijker. Ze zijn nu zo groot geworden dat ze zelfs alleen op het nest mogen blijven.
Drie kuikens, twee ouders en één vis. Wat wil je nog meer!

Living on the edge

De gespikkelde kuikens beginnen steeds actiever te worden, af en toe zijn ze struikelend over mekaar te zien op het nest wat grappige situaties oplevert. Het oudste kuiken is zelfs al met takjes aan het sjouwen in het nest, vroeg geleerd oud gedaan zullen we dan maar zeggen! Naarmate de kuikens ouder worden moet er meer eten aangevoerd worden, hierdoor worden de kuikens steeds vaker alleen gelaten op het nest. Het is natuurlijk prachtig om te zien dat de kuikens steeds actiever worden en steeds meer op ontdekking gaan binnen het nest. Hopelijk blijft deze ontdekkingsreis binnen het nest, want het komt helaas vaak genoeg voor dat kuikens TE nieuwsgierig worden en het nest te snel verlaten… Een geluk is dat het nest van de visarend vrij fors is en er een behoorlijke takkenrand aanwezig is die enige barrière vormt.

Ouders en Braakballen

Maar waar blijven de ouders dan nu ze niet meer op het nest zichtbaar zijn? Zowel pa en ma zijn altijd in de buurt van het nest om het te beschermen. Vaak zijn ze te vinden in dode bomen rondom het nest om daar uit te rusten. Daarnaast wordt vaak de vraag gesteld ‘Wat gebeurt er met graatjes die de kuikens binnen krijgen van de vissen?’, een leuke vraag! De graatjes van vissen worden voornamelijk door braakballen uit de maag verwijdert van de kuikens, daarnaast worden hele kleine graatjes en schubjes verteerd door het maagzuur van de kuikens.

Dikke spierballen!

De kuikens zijn ook al druk bezig met oefeningen om hun vleugelspieren te versterken, wapperend en zwaaiend met hun vleugels worden de spieren met de dag sterker. Wanneer denken jullie dat ze vlieg-klaar zijn voor de robuuste Biesbosch?

 

 

 

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Visarend Alle Beleef de Lente blogs