Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Nijlgans

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Kauw

Geen broedsel

Gekraagde roodstaart

Toon alle blogs & vlogs

Door Roos Tol

Vogeltjesmarkt

Roos Tol | maandag 22 april 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 338x

Een paar lome, slome dagen. Te droog om wormen uit de grond te trappelen. De helft zit te broeden. Wat gaat de andere helft eens doen met de paasdagen? Naar de paasmarkten voor vogels!

Hoe zou er dat uitzien?

Eerste bestemming: de Vogeltjesmarkt. Het is even vliegen, maar als je toch niks beters te doen hebt… Voor ongepaarde jonge vogels misschien wel dé kans om alsnog een partner op te doen. Is het niet tijdens het flaneren, dan misschien wel bij de koopwaar.
Onze vogels kunnen meteen mooi doorvliegen naar wat beroemde verenshops. Ik las trouwens dat veren dit seizoen weer helemaal in de mode zijn. Bij mensen. Dus vogels, pas op je pluimen!

Proeverij en opmaak

Als de vogeltjesmarkt iedere vogel behalve de duif te druk is, kan hij misschien wel terecht bij een proeverij in de buurt. Een insectenproeverij is een leuke start. Een vruchtenproeverij een mooi vervolg. Een gegiste-vruchten-proeverij wel héél aanlokkelijk; het wijntje voor de vogel. Maar pas op met naar huis vliegen.
We kunnen ook nog naar de nagelstyliste en eventueel een kuifopmaker.
Voor nestopmaak: de nestmaterialen-bouwmarkt.


Badhuis en zandbak

Allemaal onzin natuurlijk. Een vrije vogel verveelt zich nooit, die hoeft geen paasmarkt.

Wel: water! Het is alweer een tijdje droog, niet iedere vogel leeft nabij rivier of plas. Zet wat (ondiepe) bakken op beschutte plaatsen, een vijvertje is ook leuk. Houd het water goed bij; vers, schoon water is belangrijk. Om te drinken en het verenpak schoon te maken.

En zand. Ook voor het verenpak. Hier zie ik ze onder de haag, maar ook in het kippenhok zandbadderen, vooral mussen. Reuze gezellig.

Overigens, dat van die bouwmarkt is geen onzin. In de tuin bij de voedertafel worden nestmaterialen aangeboden. Ook in mijn eigen tuin hebben we een heuse “bouwmarkt”, een bakje met hondenharen, vezels en jute, pluisjes. Daar wordt druk gebruik van gemaakt.
Kom je dat later weer tegen bij het schoonmaken van de nestkasten. Leuk!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Vijver Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht