Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs
twee jongen is eigenlijk heel normaal (Gejo Wassink)

Door Gejo Wassink

Voedsel genoeg?

Gejo Wassink, Oehoewerkgroep Nederland | maandag 18 maart 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 66x

In mijn eerste blog vertelde ik jullie dat de oehoes hier in 2010 zijn verschenen. Pas in 2012 werden er jongen geboren die later helaas verdwenen waren. Maar hoe is het daarna gegaan?
Maar liefst zes keer hebben de oehoes hier een nest met 4 jongen grootgebracht (Gejo Wassink)

2013.... ongeluksgetal

In 2013 werd er nog wel een roepende oehoe gehoord, maar het was toen onzeker of er wel een paartje was. Er is in dit jaar dan ook niet gebroed. Alles bij elkaar zou je kunnen zeggen dat het niet bepaald een vliegende start was voor deze oehoes. Zouden ze dat nog gaan goed maken?

2014..... superjaar

Jazeker gingen ze het rommelige begin goedmaken! In 2014 troffen we tijdens het ringen maar liefst 4 jongen aan. En dat is bijzonder te noemen. Normaal gesproken zijn het 2 of 3 jongen. Een teken dat hier wel voldoende voedsel moet zijn, want anders gaat dat nooit lukken, 4 van die reuzenuilen groot brengen.

Nog meer goede jaren

In 2015 ringden we slechts 2 jongen. Alhoewel....slechts? Bij veel andere oehoes vinden we 2 jongen heel gewoon. Maar in de jaren daarna werden we keer op keer verrast. In 2016 waren er weer 4 kuikens. En ook in de drie jaren daarna steeds 4 jongen. Een uitzonderlijk resultaat.

Laatste jaren iets minder

In 2020 keken we in de kast en viel het wat tegen. Slechts 1 jong. Maar in 2021 waren het opnieuw 4 oehoekuikens. De afgelopen twee jaren ringden we steeds 2 jongen. Iets minder goede resultaten dan we gewend waren. En wat nu in 2024???  Er zijn 4 eieren gelegd. Spannend om te gaan zien of dat ook weer 4 van die donsballen gaat opleveren.

 


Oehoewerkgroep Nederland

De oehoewerkgroep is een vrijwilligersorganisatie die geheel afhankelijk is van donateurs. Misschien raakt u wel zo geboeid dat u de oehoe wilt helpen beschermen door donateur te worden. Bovendien blijft u dan op de hoogte van het wel en wee van de Oehoe en krijgt u het blad UILEN. Op de website van de Oehoewerkgroep Nederland vindt u ontzettend veel informatie over onze grootste uilensoort. Bezoek de website van Oehoewerkgroep Nederland


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Oehoe Alle Beleef de Lente blogs