Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Overvliegende zeearend (Foto: Rianca Vos)

Door Rianca Vos

Voedertijd

Rianca Vos | donderdag 18 april 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 72x

Sinds de twee pykjes uit het ei zijn, worden ze flink gevoerd. Hierbij staat er van alles op het menu, zoals er in deze blog beschreven wordt.
De pykjes worden gevoerd (Webcam screenshot 18 april 2024)

Prooien

Welke prooien er aangeleverd worden, hangt van de omgeving en jaargetijde af. In NP de Alde Feanen zijn nu veel grauwe ganzen met kuikens. De ganzenkuikens zijn een vaak geziene prooi voor onze zeearenden. Naast de grauwe ganzen leven er in de sloten vissen en komen er rond de sloten veel watervogels voor, zoals de meerkoet, smient en verschillende ganzensoorten. De vissoort die het vaakst op het menu staat is de brasem. Wat te zien is in voorgaande jaren worden er naast vogels en vissen ook kleine zoogdieren, zoals de haas, als prooi aangeleverd. Genoeg verschillende soorten prooidieren voor pa en ma zeearend om aan de pykjes te geven om ze op te laten groeien tot mooie grote en sterke zeearenden. Nu is het harde werken voor onze zeearenden echt begonnen.

Kuikenpoll

Nu de pykjes uit het ei zijn, is de winnaar van de kuikenpoll ook bekend. De kuikenpoll dit jaar voor het eerste pykje zijn gewonnen door Ateinna en Gela60. Voor het tweede pykje is dit Miekekijktvogels. Allen, van harte gefeliciteerd!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Zeearend Alle Beleef de Lente blogs