Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Vliegvlug!

Bernice Goffin | woensdag 3 juli 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1086x

Kijkt u ’s nachts wel eens mee met de kerkuilen? Dan is het u misschien opgevallen dat de kast er in de nacht soms opeens een stuk leger uitziet. De meeste kuikens hebben inmiddels de buitenwereld ontdekt en gaan er al regelmatig op uit!
Foto Jelle de Jong

Het nakomertje

Inmiddels zien al onze jongen er al uit als prachtige volwassen kerkuilen. Hoewel… Bij de jongste is nog een klein donsbroekje te zien. Deze jongste, ook wel ‘K5’ genoemd is ook de enige die zich nog niet buiten de kast heeft gewaagd en loopt dus een beetje achter op de rest. Ik verwacht echter dat het niet lang meer zal duren voordat K5 ook de buitenwereld begint te verkennen. Dan zou het dus zomaar kunnen dat de kast ineens helemaal leeg is.

 

Spreekwoordelijke huismussen

De uitstapjes van de jongen zullen voorlopig nog niet ver zijn: waarschijnlijk zitten ze momenteel nog veelal in de schuur waar de nestkast hangt. Voor voedsel zijn ze nog compleet afhankelijk van hun ouders en overdag zoeken ze allemaal nog de veiligheid van de nestkast op. Op het moment van schrijven zitten ze dan ook met z’n 5’en naast elkaar lekker te dutten in de kast.

 

En nu?

Langzaamaan zullen we de jongen steeds minder in beeld gaan zien: ze zullen het territorium van hun ouders steeds meer gaan ontdekken en zullen uiteindelijk leren om hun eigen kostje bij elkaar te scharrelen. Zouden we dan tegen een compleet lege nestkast aan moeten kijken? Dat vraag ik me af. Het zou namelijk goed kunnen dat de ouders de kast weer voor zichzelf opeisen wanneer de kids uit huis zijn: eindelijk weer rust! En welverdiend als je het mij vraagt!

Foto Jelle de Jong

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs