Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Twee jonge vliegende zeearenden (Foto: Rianca Vos)

Door Rianca Vos

Vliegoefeningen en op eigen benen staan

Rianca Vos | maandag 3 juni 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 66x

Wat worden ze toch al groot, de jonge zeearenden. Ze zijn al bezig met vliegoefeningen en het zal niet lang meer duren voordat ze het nest gaan verlaten. Maar er moet nog wel wat gebeuren voordat ze zover zijn.

Zelf prooi verorberen

Het is heel makkelijk voor ze, eten wordt aangeleverd door pa en ma en ze hoeven alleen hun snavel open te houden. Maar deze pubers gaan nu ook zelf aan de gang. De prooi die ze krijgen zijn ze nu ook soms zelf in stukken aan het scheuren om vervolgens op te eten.

Vliegoefeningen

De vliegoefeningen zijn belangrijk om de spieren in de vleugels sterker te maken. Naarmate ze vaker met hun vleugels flapperen, zoals mooi te zien is in het filmpje eerste vliegoefeningen van Jan Dagevos, zullen ze steeds langer in de lucht blijven. Als ze dat een beetje door hebben, kunnen ze van tak naar tak springen/vliegen. Wanneer dat een beetje soepeltjes verloopt zullen ze een eerste vlucht wagen.

Uitvliegen

En dan is het alleen afwachten totdat ze gaan uitvliegen. Dit zal nog zeker een maand duren voordat ze na verschillende korte vluchten het nest zullen verlaten. Tot het zover is kunnen we nog genieten van de nieuwsgierige, maar vaak ook luierende jonge zeearenden.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Zeearend Alle Beleef de Lente blogs