Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Shutterstock

Door Louis van Oort
Medewerker Vogelbescherming

Vliegende start Beleef de Lente

Louis van Oort | donderdag 25 februari 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 877x

De voorpret voor Beleef de Lente is inmiddels legendarisch. Maar dit jaar worden we zelfs regelrecht de lente in gekatapulteerd! Op 14 februari stond Nederland nog op de schaats en een week later tikt de thermometer bijna de 20 graden aan.

 

Wat dat betreft is de timing perfect: Beleef de Lente 2021 gaat zondagmorgen 28 februari online! Inmiddels al bijna traditiegetrouw gebeurt dat ergens tijdens de uitzending van Vroege Vogels, van 7.00 tot 10.00 uur op Radio 1.

 

Vertrouwde gezichten

Voor de grote schare Beleef de Lente-fans hebben we weer een dikke handvol vertrouwde gezichten. Zo kunnen we weer genieten van de capriolen van de slechtvalk, de familiesoap bij de ooievaar, de altijd leuke steenuilen, de wat mysterieuze kerkuilen en notoire vroegbroeder de bosuil. Deze laatste zit inmiddels al op twee eieren, die precies werden gelegd toen het korte felle wintertje uitbrak.

 

Spektakel

Beleef de Lente zou Beleef de Lente niet zijn als we niet ook een aantal nieuwkomers hadden. En die zijn deze keer ronduit spectaculair. Heel flauw misschien, maar we verklappen nog even niet om welke soorten het gaat. Lang hoef je daar echter niet op te wachten, want dat gebeurt heel binnenkort. Uiteraard op de website zelf, maar ook via Twitter: @Beleefdelente.nl

 

Maandenlang plezier

Verder staan enkele soorten die voorlopig niet aan broeden toe zijn nog even offline, maar gelukkig is er vanaf zondag genoeg te beleven bij de soorten die wél live gaan. De vogels staan in de startblokken, en wij ook. Ook het vijftiende seizoen van Beleef de Lente belooft weer het maandenlange plezier van live baltsende, parende, broedende, etende, vechtende en uitvliegende vogels bekijken.

Veel plezier met Beleef de Lente 2021!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Alle Beleef de Lente blogs