Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Foto/screenshot Leo: Oh ik zou zo graag, maar ik durf nog niet

Door Leo Daanen
Stork

Vliegbrevet

Leo Daanen, STORK | dinsdag 2 juli 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 943x

Onder de kijkers leeft het enorm, wanneer gaat hij/zij de sprong wagen, maar ja je duikt ook niet in het diepe zwembad als je helemaal niet kan zwemmen of zonder je zwemdiploma toch !!
Foto/screenshot Leo: Ja, dit was toch een geweldige mooie afsprong en de eerste hoogste vlieghoogte van dit jaar.

Oefenen en nog eens oefenen.

En ja een zwemdiploma krijg je ook niet bij een pakje boter beste mensen, daar moet je wel wat voor doen. Daar zal je geregeld voor naar het zwembad moeten en oefenen en nog eens oefenen, totdat . . . . . . . juist ja, je diploma hebt. Zo ook geldt dat voor onze 3 musketiers in Gennep, oefenen en nog eens oefenen, totdat je de spierkracht, de techniek en je vliegbrevet hebt. En dan is het klaar voor de start en Hoppa de wijde wereld in en Pa en Ma achterna.

 

Waar zit mijn stuur

Ook voordat je auto gaat rijden, zal je moeten oefenen en je rijbewijs moeten halen. Je leert hoe je moet starten, sturen, snelheid moet maken, naar links en naar rechts en parkeren niet te vergeten. Tsja en hoe zit dat met onze drie musketiers, hoe moeten wij dat allemaal doen en leren, trouwens waar zit mijn stuur in godsnaam ? Daar hebben ze dat vliegbrevet nu voor nodig en bekijk ze maar eens goed als ze spelenderwijs bezig zijn met dat brevet. Springen en met vleugelslagen hoogte proberen te maken. Oh ja als ik mijn staart spreid rem ik ook wat af en draai ik mijn staart dan ga ik naar links en of rechts en ook met mijn vleugels kan ik sturen. oh zo moet dat, dit is mijn stuur dus haha, dat is ook handig om te weten met landen. En met landen kan ik mijn vleugels wat tegen de wind in draaien en rem ik flink af. Tsja ik kom wel eens op een van mijn brusjes terecht, maar dat doen zij ook bij mij, boeie zeggen ze tegenwoordig dan ;-) Maar dat brevet komt er wel hoor !

 

Yes

Ik schrijf nu (maandag 1 juli) mijn blog, maar het zou zomaar kunnen dat er voordat jullie het blog lezen, al eentje een rondje gedaan heeft. Ik denk het zelf nog niet hoor, ik verwacht wel half eind deze week een, of meerdere vluchten te kunnen zien. En het moment is zo leuk, je ziet aan het jong dat die wil gaan (zie ook header foto, zoiets dan) en dan de eerste landing, lukt die of mislukt die, of toch een doorstart. Nou bij twijfel niet landen hoor, dan nog maar een rondje vliegen. En dan na de landing zie je werkelijk de blijdschap bij het jong, YES ik kan het Yes, Yes.

We wachten het maar rustig af en hopen dat weer alles op zijn pootjes terecht komt ;-)

Groetjes,  Leo     Houdoe.


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs