Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Vlieg jij of vlieg ik?

Jennifer Romeijn | vrijdag 21 mei 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 489x

Het moment van uitvliegen is bijna aangebroken! Er waren tekenen dat de twee grootste kuikens mogelijk gisteren al zouden uitvliegen, maar dat is niet gebeurd. Misschien wordt vandaag de grote dag?
Een compilatie van de weg van ei tot koolmees

De kuikens zijn vandaag 19 dagen oud, een prachtige leeftijd om uit te vliegen. In de afgelopen periode hebben we het allemaal mee mogen maken: het aankleden van de kast door de ouders in spe, het leggen van de eieren en daarna het broeden door moeder koolmees, het uitkomen van de eieren, helaas het overlijden van het jongste kuiken, het constante gevoeder door beide ouders koolmees, de soms wat grote hapjes en het vele ongewenste bezoek. Maar nu zijn we bijna bij het einde van het Beleef de Lente-koolmezenavontuur aanbeland. We hebben de kuikens zien opgroeien van eieren naar kleine blinde veerloze wezentjes, tot de echte koolmezen die ze nu zijn geworden. Op de afbeelding hierboven zie je een compilatie van de weg van ei tot koolmees. Op de laatste foto zijn de kuikens zo groot dat ze niet meer allemaal op de foto passen!

 

Nieuwsgierig

Onze vijf koolmeeskuikens zijn volgroeid, actief en vooral nieuwsgierig naar de buitenwereld. De afgelopen dagen hebben we ze steeds vaker vliegoefeningen zien doen in de kast, veel horen piepen en zelfs al in de vliegopening zien gluren. De ouders koolmees voeren nu via de vliegopening, waarschijnlijk proberen ze zo om de jongen wat naar buiten te lokken. In dit leuke filmpje zie je beelden van de kuikens op 19 mei. Er wordt nog druk gevoederd, maar de kuikens zijn ook supernieuwsgierig. Twee kuikens wisselen elkaar steeds af in de vliegopening… Uitvliegen kwam er woensdag nog niet van, maar er werd druk met elkaar gekwetterd. Waar zouden ze het over hebben? Misschien wel wie er als eerste de sprong gaat wagen ;). Wie durft er als eerste, vlieg jij of vlieg ik?

19 mei: drukte bij de vliegopening

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Koolmees Alle Beleef de Lente blogs