Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Bosuil

Live

Zeearend

Binnenkort

Slechtvalk

Binnenkort

Ooievaar

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Binnenkort

Visarend

Binnenkort

Boerenlandvogels

Toon alle blogs & vlogs
Foto: Wim Bovens

Door Marlon de Haan
Beleef de Lente

Vier jonge torenvalkjes

Marlon de Haan | zondag 3 mei 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 735x

Eerder lagen een paar muizen op voorraad, de eieren waren aan het piepen, maar nu is het aftellen toch echt afgelopen: de kuikens zijn er!
De drie kuikens hebben honger!

De eerste kwam gister, 2 mei, rond 16:24 uit het ei. De andere twee kuikens zijn om 04:18 en 08:29 uit het ei gekropen. De vierde kwam zelfs tijdens het schrijven van deze blog uit het ei! 

De vier kuikens hebben honger! Valkenman zat vroeger graag op de eieren, maar dat kan nu niet meer. Hij moet nu echt aan de bak, want er moeten (veel) muizen komen.

De eerste dagen is vooral valkenvrouw bij de jongen. Zij zorgt nog voor warmte en bescherming. Hopelijk komt binnenkort het andere ei ook uit. Dan zijn er vijf jongen die veel honger hebben! Na een dag of 11 zal valkenvrouw haar man helpen om de honger proberen te stillen.

We kunnen ongeveer een maand genieten van deze kuikens! Na ongeveer 27-35 dagen zijn de jongen vliegvlug en zullen ze de kast verlaten. 

UPDATE DINSDAG 12.00: Het lijkt er op dat het vijfde torenvalkei niet uit gaat komen. Het toonde tekens van leven, maar het is deze torenvalk niet gelukt om (op tijd) uit het ei te komen. 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Torenvalk Alle Beleef de Lente blogs