Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Vervroegd afscheid

Sienna Obdeijn | donderdag 27 mei 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 513x

We hadden natuurlijk allemaal gehoopt dat de kuikens wat langer te zien waren op het dak, maar zo blijkt maar weer dat de natuur nooit te voorspellen is.
Kuiken op de grond. (Foto: Bert Dijkstra)

Raadselachtig seizoen

Na de raadsels om de wel of niet gelegde eieren, bleek er deze week een nieuw raadsel op het dak van de scholeksters: "Waar zijn ze?" De camera heeft helaas nog wat limitaties, waardoor de scholeksters met kuikens niet goed te volgen waren. Uiteindelijk bleek dat de kuikens het dak eerder dan verwacht hadden verlaten. Waarom de scholeksters met hun kuikens eerder dan verwacht het dak hebben verlaten is niet bekend. Misschien heeft het met de kou te maken en dat er op de grond meer beschutting te vinden is? Wie zal het zeggen.

Eind goed, al goed

Gelukkig zijn de drie kuikens veilig op de grond geland en scharrelen ze nu fijn rond met hun ouders. Ze worden nog volop gevoerd en proberen hier een daar ook zelf al wat uit de grond te pikken. De kuikens zullen met hun ouders steeds verder de wijde wereld in trekken. Ze zullen van hun ouders afkijken hoe zij het beste voedsel kunnen vinden en vlieglessen krijgen. Ongeveer 35 dagen na het uitkomen van de eieren kunnen de kuikens vliegen.

Binnenkort offline

Nu er op het dak niets meer te zien is, zal deze camera binnenkort offline gaan. Op dit dak zijn er in de afgelopen jaren al meerdere succesvolle broedsels geweest, dus misschien zal deze camera volgend jaar ook weer deel uit maken van Beleef de Lente. Bedankt voor het kijken en hopelijk tot volgend jaar!

 

Helpt u een tikkie mee?

Geniet u ook zo van de vogels van Beleef de Lente? Beleef de Lente is gratis, maar kost wel geld. Helpt u ’n tikkie mee om Beleef de Lente voor iedereen die dat wil gratis toegankelijk te houden? Zodat duizenden fans zoals u dagelijks de mooiste vogelavonturen kunnen meebeleven. 

Kuikens met ouder op de grond. (Foto: Bert Dijkstra)

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Scholekster Alle Beleef de Lente blogs