Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Pimpelmees

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Vijver

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Bosuil

Geen broedsel

Gekraagde roodstaart

Toon alle blogs & vlogs

Vervlogen tijden

Rianne Pickert | woensdag 25 mei 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 114x

Het lijkt wel of Beleef de Lente een nieuwe manier van vogels volgen gevonden heeft: BDL Speed! Zitten de scholeksters het ene moment rustig te broeden, het volgende zijn ze alweer vertrokken.

Kortse seizoen ooit?

Dat zou zo maar eens kunnen, maar wel een hele succesvolle dit jaar! Het leek wel of het doorspoel knopje ingedrukt was. Alle drie de eieren zijn goed uitgekomen en de drie pulletjes maken het goed. Nog even schuilen voor de wind bij moeders maar dan echt de wijde wereld in. En nu moeten ze gelijk deels voor zichzelf zorgen, een soort instap-pubers lijken het wel. Niet alleen een kort seizoen voor de camera dus, maar ook een korte jeugd.

En nu verder

Zoals eerder gezegd zijn de kuuks al deels zelfstandig en kunnen ze al zelf voedsel zoeken. De ouders zullen hun kroost verdedigen tegen roofdieren en de elementen. Hopelijk gaat het ze alle drie lukken om volwassen te worden en zelf de volgende generatie te starten. Het pauzeknopje is nu weer gevonden, tot de camera weer een nieuw avontuur vast kan leggen op de akkers. Voor de scholeksters zit dit jaar er weer op, maar gelukkig is er nog genoeg te beleven bij de andere vogels! Ik zie U daar!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Scholekster Alle Beleef de Lente blogs