Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Huismus

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Verrassing!

Linda Persoon | woensdag 2 juni 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 583x

In maart zaten we er klaar voor, wachtend op de bouw van een merelnest. Maar helaas had het merelstel andere plannen en verscheen niet voor de camera.... tot afgelopen weekend! In rap tempo werd een nestje gebouwd en inmiddels zijn er twee eieren gelegd. Verrassing! Welkom bij de Merel!

Even voorstellen

Voor de nieuwe kijkers onder ons zal ik onze hoofdrolspelers even voorstellen; Mevrouw en Meneer Merel. Zij in het bruin, hij in zwart pak. Ze wonen in een tuin ergens op de Veluwe, waar ze een nest hebben gebouwd op de schedel van een Schotse Hooglander. De eigenaar van de tuin heeft deze eens gevonden en opgehangen ter decoratie. De merels vinden het vooral een veilig en droog plekje.
En een veilig en droog plekje hebben ze wel nodig. Dit is namelijk niet hun eerste legsel van dit jaar. Op een andere plek hebben zij al gebroed, maar het eerste legsel is mislukt door de toen aanhoudende kou en nattigheid. Een tweede broedsel leek in eerste instantie goed te gaan maar werd, vlak voor de jongen zouden uitvliegen, helaas leeggehaald door waarschijnlijk een kat. Nu gaan ze het nogmaals proberen op deze plek. En is driemaal niet scheepsrecht?

Vorig jaar

Vorig jaar zagen wij op deze plek drie legsels grootgebracht worden. Uit het eerste legsel vlogen probleemloos vier jongen uit, idem voor het tweede legsel. Tijdens het derde broedsel sloeg het noodlot toe toen de man van het stel werd aangereden en overleed. De vrouw bracht toen uiteindelijk één van de vier jongen succesvol groot. Zou het om dezelfde dame gaan dit jaar? Daar lijkt het wel op. Merels zijn redelijk honkvast en onthouden goede nestplekjes. Maar dat we met een nieuwe merelvrouw te maken hebben die dit gouden plekje heeft ontdekt is ook mogelijk.

Team Merel

Achter de schermen houden we dit stel vol enthousiasme in de gaten. De weblogs met daarin allerlei interessante merelfeitjes zullen geschreven worden door Sienna, Bernice, Christ en mij. Daarnaast zal Emil ons regelmatig voorzien van clipjes met de mooiste en bijzondere momenten. In het clubhuis zijn de moderatoren Moderator-Mod en Mod 56 te vinden om alles in goede banen te leiden en vragen te beantwoorden.
Wij hebben er zin in, u ook?

Bron: VBN

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs