Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Foto: Wim Bovens

Door Marlon de Haan
Beleef de Lente

Verdwijntruc

Marlon de Haan | woensdag 3 juni 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 770x

Onze vier torenvalken lijken volwassen genoeg om elk moment de weide wereld in te vliegen. Gister was het moment er dan eindelijk! Maar... hij is teruggekeerd?
Het vierde jong is weer terug!

Eén van de vier kuikens had gister de stoute schoenen aangetrokken en de stap gemaakt die geen van zijn nestgenoten wilde maken: uitvliegen. Dit torenvalkjong stond op de rand en oefende nog even met de vleugels... en toen was het moment daar! We hadden geluk dat we goed konden meekijken: het jong vloog in één lijn naar de boom die we kunnen zien met de webcam. Ook wij waren onder de indruk!

Wij hadden verwacht dat de andere drie jongen zouden volgen. De verbazing was groot achter de schermen bij Beleef de Lente toen het vierde jong vanmiddag weer terug bleek te zijn. Is hij zijn broers/zussen jaloers aan het maken of pronkt hij de kunsten voor de webcam-kijkers? Of vond het jong het uitzicht van de nestkast toch mooier?

We zullen het helaas nooit weten. Ik ben in ieder geval wel blij om het vierde jong weer te zien. De komende dagen zullen onze Daltons toch echt uitvliegen, maar misschien zullen ze ons nog een bezoek gunnen als ze kunnen vliegen.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Torenvalk Alle Beleef de Lente blogs