Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Vast een aantrekkelijke man; hij maakt er werk van!

Peter van den Akker | dinsdag 14 maart 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1110x

Zondag is prachtig op film vastgelegd hoe het mannetje het vrouwtje een visje voerde en daarna in verticale houding op de tak voor de camera ging zitten. Hierbij zat hij schel te roepen; een fraaie demonstratie van ´het hof maken´.

Baltsen en versterken van de paarband

 Dit voeren en baltsen zal de komende dagen aanhouden. En het kan nog uitbundiger als op de film, de man kan zijn staart breed laten uitwaaieren en zijn borstveren gaan poetsen. Door het aanbieden van visjes wil het mannetje de paarbinding versterken en voorziet hij het vrouwtje van veel voeding om de circa 7 eieren te produceren.   

 

Gaat alles sneller als in 2016?

Jelle meldde in zijn blog van 10 maart dat naast het mannetje toen vermoedelijk ook al een vrouwtje IJsvogel aanwezig was. Op 11 maart kon dit met zekerheid worden vastgesteld. Het lijkt dit jaar dan ook wat sneller te gaan met onze IJsvogels dan in 2016. Toen was vanaf 27 feb eerst alleen een mannetje aanwezig en verscheen het vrouwtje pas ruim 2 weken later op 15 maart. Vrij snel daarna werd ook de nestpijp geinspecteerd. In 2017 lopen de vogels 5 dagen voor op het schema van 2016. Uiteindelijk werd toen op 7 april het eerste ei gelegd.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

IJsvogel Alle Beleef de Lente blogs