Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Vandaag weer een ei?

Anjo Schouten | zaterdag 30 maart 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 60x

Die kans is heel groot. Maar hoe laat? Ik zou zeggen, blijf in de buurt van uw beeldscherm. Het kan laat in de middag zijn, of ergens in de nacht. Een zomertijd ei? En heel misschien nog een paasei? Ik sluit niets uit. Maar drie is ook een mooi aantal.

De prooien

Die in beeld komen zijn nog op één hand te tellen, maar dat zal over een dag of wat wel veranderen. Dan moet man, onze machtige jager, meer aan de slag. Soms zien we een uil in een duikvlucht door het beeld vliegen, alsof ie iets geweldigs ziet. Als dat zo is, wij zien het niet. Geeft niet, als ie dat geweldigs maar vangt en aan vrouw geeft. Op den duur willen we alles zien, wel zo handig voor de prooitellers.

Rekenen

Het tweede ei verrastte ons ook, dat is, qua tijd. Gaat het morgen weer zo rap? Met een beetje geluk zie ik dat derde ei wel uit de uil komen. Bij wijze van spreken, als ze net zo op het randje zit, lastig. Vanmiddag pleegde ze wat nestkuilonderhoud, oei, een ei meer uit beeld. Moet ze niet te vaak doen. Anders tasten wij in het duister en wij willen gewoon alles zien. Elk strootje kan de vraag oproepen zit en nu een barst in een ei? Dat witte, is dat een eierschaal? Dat blijkt dan vaak zaagsel te zijn. Als je lang kijkt zie je van alles, ook wat er niet is. En na het laatste ei volgt er vast een kuiken poll.

Vol verwachting

Zet morgen alles klaar, een kan koffie, iets te eten en laat de eivalling dan maar komen. Beetje meepuffen kan geen kwaad, maar smijt niet de gevulde eitjes van tafel als we "Joepie" roepen. Want uw gevulde eitjes komen tenslotte ook van een vogel. Ik wens u allen wel een gezegend/vrolijk Pasen toe. En geniet van alle vogels, buiten, maar ook op de webcams.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs