Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Van Dons naar echte Veren

Albert Eggens | vrijdag 10 mei 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 70x

Alleen de petjes van het donskleed zijn nog zichtbaar. Wat gaat het hard. Er zitten al twee hele knapen op het nest.

al twee hele Knapen

Gemakshalve ga ik er even vanuit dat het twee knapen zijn, om het geslacht te bepalen zouden we naar boven. Bij het ringen (Bij dit nest wordt overigens niet geringd) van vogels wordt namelijk tevens bekeken wat het geslacht is van de kuikens Dit hebben jullie onlangs kunnen zien bij andere vogels van beleef de lente.

Maar het witte donskleed, op het petje na, is na genoeg verdwenen. Tussen het grijze donskleed zijn zelfs al zwartje puntjes zichtbaar van de veren uit het volgende (veren)kleed

Prooien

Laten we nog eens naar de prooisoorten kijken.

We zijn van 27 prooien naar 75 prooien gegaan in twee weken tijd. Uit deze prooien blijkt dat voor 32% procent het dieet bestaat uit Gans. Er dus nog altijd veel ganse pullen aanwezig zijn in het gebied. De grauwe gans aangevuld met pullen van de grote canadese gans daarmee als prooi soort inmiddels de Meerkoet voorbij gegaan. Ook de brasem zorgt voor bijna 25% van het totale dieet en is ook de meerkoet voorbij gegaan. Maar de meerkoet is nog altijd een goede derde met 17 keer als prooi. Dat is nog altijd 22 % van het totale dieet. Gezamenlijk zorgen zijn dus voor bij 75% van dieet.

Het overige deel van het dieet wordt aangevuld met de zogenaamde kersen op de taart, de gelegenheidsprooien zoals de hazen en palingen. Vooral de laatste worden de laatste dagen ineens aangesleept, zouden ze een wensenlijstje hebben in gediend? Verder valt mij nog een ding op en dat is dat de vrouw de laatste dagen minder prooien heeft aangeleverd en dat de aanlevering is opgevoerd van 1 prooi per dag tot 3 tot 5 per dag.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Zeearend Alle Beleef de Lente blogs