Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Vaderschapsverlof

Anjo Schouten | woensdag 10 mei 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 162x

Toen de eitjes eenmaal uitkwamen was het feest. Eindelijk, na jaren weer eens een ouderwets nestje steenuiltjes. Lekker knus, zo'n overzichtelijk geheel. Vrouw bij de kleintjes en man veel muizen vangen. Maar het bleek dit jaar even iets anders. Vader uil dacht recht te hebben op vaderschapsverlof.

Aparticipatie

Ik heb toch best wat nestjes gezien, maar wat een aangename chaos was het de eerste paar dagen. Een uilenvadertje die zich er eens even mee ging bemoeien. Wie had dat verwacht? Het werden soms hilarische taferelen, man en vrouw naast elkaar, bij de kuikens. Vol overgave hielp hij met voeren en zelfs met warmhouden. Veel gekker moet het niet worden. Kostelijk voor de kijkers, iets lastiger voor de prooitellers, en uiteindelijk was vrouw het ook wel zat. Haar restte slechts één actie, de Harreveldse methode. Voor u weer wanhopig gaat zoeken op Google, sla dat maar over. Daar zat een uilenvrouw die haar man snel uit de kast kreeg, en ging het niet snel genoeg? Dan maar happen in zijn kuiten. Dat bleek vrij effectief.

De 3 r's

Nu man weer druk is met zijn voornaamste taak, muizen vangen, is er weer rust in de kast. U kent de 3 r's vast wel. Rust, regelmaat en reinheid. Reinheid? In die kast? Oké de 2 r's. Er zijn momentjes van rust en vast ook wel regelmaat, zolang het gaat duren. Voorlopig kunnen we zien dat de kuikens niets tekortkomen. Man sjouwt zich suf aan de muizen en vrouw voert ze met liefde. En de clipmaker clipt zich het eelt op de vingers.
De leukste vond ik persoonlijk wel die van Man helpt.
Hoe hij na een tijdje opstaat en "pomtiedom" wegloopt en bleken er 2 kuikens onder hem te liggen. Man helpt

De huisdieren

Die spinnen veroorzaken overbodige commotie. Ik denk dat ie heel wat uit het inmiddels levende tapijt plukken. De mieren, die sjouwen heel wat af. Het is echt leuk dat eens te bekijken, 5 mieren met een houtsnipper in de weer. Meestal stort de snipper met mieren weer naar de grond. Nu er meikeverschildjes liggen gaan ze dat ook proberen. Natuurlijk halen ze het niet bij de uiltjes, want die blijven gewoon zo ontzettend leuk.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs