Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Uit het oog, maar niet uit het hart

Bernice Goffin | woensdag 20 april 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 317x

Helaas, voorlopig hebben de merels niet voor onze nestplaats op de schedel gekozen en broeden ze elders in de tuin. Omdat er momenteel weinig te zien is gaan de camera’s morgen rond 12:00 uit. Maar alle hoop is nog niet vervlogen: achter de schermen houden we de schedel goed in de gaten.
Genoeg nestjes, maar helaas niet op de schedel... Foto Piet Munsterman - Saxifraga

Een echte mereltuin

We hebben genoeg gezien op de hoorn om te weten dat deze tuin geschikt is voor merels. En dat blijkt ook: momenteel zijn er maar liefst vier nesten in de tuin van verschillende merelpaartjes! De kans is groot dat de merels die wij op de camera voorbij hebben zien komen ook een van deze nesten bezetten. Erg jammer voor ons dat de merels voorlopig voor andere nestplekken kiezen, maar het belangrijkst is dat ze in deze prachtige tuin voldoende ruimte hebben om jongen groot te brengen. Laten we de merels op hun nieuwe nestplekken veel succes toewensen!

 

Nog niet helemaal uit het oog…

Merels kunnen tot wel drie succesvolle broedsels per jaar grootbrengen. Dat we nu geen merelnest voor de camera hebben, betekent dus ook zeker niet dat het helemaal niet meer kan gebeuren dit jaar. Nog tot in juni kunnen merels nieuwe nesten bouwen. We hebben de hoop dus ook nog niet verloren en houden achter de schermen de camera goed in de gaten. Als er toch een nestje verschijnt op de hoorn zijn we er zeker weer bij. En tot die tijd kunnen we gelukkig nog regelmatig van merels genieten op de vijvercamera.

 

… En zeker niet uit het hart

Wat was het leuk om in de chat te lezen hoe iedereen van zijn of haar eigen tuinmerels geniet. Op de voedertafel, het gazon of zelfs een nestje bouwend in de struik. Iedereen kan merels zien en horen en dat maakt dat de merel ons een gevoel van verbinding geeft met de natuur om ons heen. Laten we deze verbinding met de natuur in stand houden door goed voor de merels in onze omgeving te zorgen. Als beloning worden we elke ochtend begroet door de meest melodieuze zang van Nederland en worden we dagelijks omringd door levendige natuur.

 

(voorlopig?) afscheid

Helaas zullen wij als Team Merel voorlopig dus afscheid moeten nemen. Hopelijk is het slechts tijdelijk en kunnen we later dit jaar alsnog broedende merels laten zien, maar dat ligt helemaal aan wat de merels voor ons in petto hebben.

Foto Koos Dansen

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs