Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Uilenromantiek

Anjo Schouten | woensdag 8 maart 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 164x

Oneens met in een wip en een fluit. Voorheen 'in een vloek en een zucht.' Veel kijkers zien wel degelijk een voorspel, vooral gisterenavond vroeg, in de kast. Vrouw laat haar wufte stemmetje horen, man houdt zich nog wat in. Hij laat zijn stem wat luider horen. Zij kijkt nog eens achterom.

Man wil wel

Maar zij besluit op dat moment de kast te verlaten. Gelukkig maar, want een paring in de kast is gewoon onhandig. Zeker net voor het gat naar het sluisje, dat had een klucht kunnen worden. Ik blijf het wonderbaarlijk vinden. Vogels hebben geen gezichtsuitdrukking, maar als vrouw hem lieflijk toespreekt lijkt zijn kop wel helemaal te veranderen.
De ogen worden groot, de wenkbrauwen vliegen hem bijna de kop af. Alleen te zien in de kast, dat is dan wel weer jammer.

De bezoekers

Eens af en toe een meesje, een boomkruiper, dat zijn geen hoofdpijndossiers voor man uil. Die holenduif is een ander verhaal, die moet weg! Waar vrouw wat narrig van kon worden, de grote bonte specht. Al dat gehak bij je huis. Misschien delen zij en ik de ergernis van een radio reclame van geklop op een deur en dan de mededeling "de jaarrekening staat voor de deur"? Maar daar hebben uilen geen last van. Wel van buren die hout klieven.
klopklop

Nu maar eens kijken wat de uiltjes de komende dagen gaan doen. Geen echt muizenweer, maar het zou leuk zijn om ze weer met een muis de kast in zien te komen.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs