Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Tweede leg

Annelies Marijnis | donderdag 8 augustus 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 951x

Inmiddels liggen er 2 jonkies in het nest. Of het de derde lukt uit het ei te komen, ik denk het niet maar wie weet. Of de jonkies allemaal de zelfde vader hebben? Uit een Schots onderzoek bleek dat 15 % van de jonkies van Huiszwaluwen een andere vader hadden dan de man die voor de muggen zorgt.

Te bedenken dat de paringen in het nest plaatsvinden, dan moet Ma toch van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt als Pa weg is om voedsel te halen. Het is vooral bij de Heggemus bekend dat het vrouwtje het niet bij 1 partner houdt.

We zien nu ook dat Kuuk al mee helpt om de jonkies te voeren. Maar hij is wel de hele dag de hort op en komt pas laat terug om te overnachten. Zou Kuuk de hele periode blijven tot de bruusjes uitvliegen? En komt ie volgend jaar terug naar de kolonie? Weer een vraag waar we geen antwoord op hebben.

Volgens mij heb ik een vraag in de chat gezien over de rui. Je merkt niets van de rui van de Huiszwaluwen terwijl veel tuinvogels zich nu bijna niet laten zien omdat ze moeilijk kunnen vliegen vanwege de rui. Waarschijnlijk ruien de Huiszwaluwen pas wanneer ze in september in de regenwouden van Congo en Kameroen zijn aangekomen.En of ze zich dan ook rustig houden en in de bomen rusten of gewoon doorvliegen? Helaas, ook dat weten we niet.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Huiszwaluw Alle Beleef de Lente blogs