Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Tweede kuiken overleden

Leo Daanen, STORK | zondag 12 mei 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1023x

Ook het tweede kuiken, vaak genaamd kuiken 4 heeft het helaas niet gered en is gisteren avond rond 21.45 uur overleden
Foto Leo: Collage kuiken 4 en kuiken 5

Slecht nieuws

Gisteren avond werd er in de chat al volop over gesproken, kuiken 4 blijft wel erg achter. En ja als er dan gevoerd wordt door Pa of Ma, zie je dat ze er steeds moeilijker bij kan komen. Het kuiken weerde zich echt dapper en pikte toch telkens wat mee. Maar als je grotere brusjes veel meer krijgen, raak je steeds verder achterop. We zien het vaker zo gebeuren en zo werkt het nu eenmaal bij de jonge vogels. Maar dan komt er steeds meer argwaan bij de kijkers, totdat het slechte nieuws werkelijkheid word.

 

Het is goed zo.

Het kuiken overleed rond de klok van 21.45 uur gister avond. Het werd door een van de ouders wat opzij gelegd en nog wat betutteld door de brusjes en door Ma. Alsof ze deze keer het wat anders wilde doen en op een waardige manier afscheid wilden nemen. Zo zag je de brusjes wat afstand nemen van het kuiken, met andere woorden het is goed zo. En dan toch nog even een zacht prikje op het kopje van het kuiken, mooi (in zoverre mooi ! ) om te zien.

 

Alsof ze mij hoorde

Vanmorgen keek Pa het kuiken regelmatig aan met een blik van ja, wat zal ik ermee doen. Even later komt Ma terug en ook zij kijkt van, ik wil zeker weten dat je echt dood bent. Ze pakt het kuiken op en sleept het verder naar de rand. Even later pakt ze het op en schud het zo dat ze zeker weet dat het dood is. Ik dacht bij mijzelf ohhhh nee Ma, niet aan deze kant eraf gooien, alsjeblief. Ze liet het bijna richting camera vallen en dan valt het zeer waarschijnlijk in de hoge goot en moet ik er met een hele lange ladder naar toe. Alsof ze mij hoorde, greep ze het nog net weer beet en draaide de andere kant op, Pfff dat was op het nippertje. Ze legt het even op de rand, pakt het dan weer op, draait zich om en Poepoe, gooit het aan de juiste kant naar beneden. Ohhh thanks Ma.

 

Grafje zoeken.

Nadat ik mijn vrouwtje een fijne Moederdag gewenst had greep ik mijn autosleutels een schopje en zakje en zei ik ben even naar Gennep. Nou fijne Moederdag zei ze nog haha, ik zei ben zo terug schatje, eerst even mijn plicht uitvoeren. In Gennep aangekomen kwam de buurman al met een emmer aanlopen om het op te rapen. Ik hem even uitgelegd wie ik was en wat ik ermee ging doen. Prima zei hij toen, dat doe je goed Leo en succes ermee. Bij het Niersdal even het gafje van het brusje opzoeken, maar dat was nog duidelijk zichtbaar. Voorzichtig het zand weggehaald en wat vergelijkende foto’s gemaakt. Toen ze samen tegen elkaar aan in het grafje gelegd en ze toegedekt met aarde in het prachtige Niersdal. Stiekem toch wel een beetje ontroerd ervan, keerde ik huiswaarts. Snel even een actueel blog maken, het blog van Caroline naar a.s. dinsdag verplaatst en mijn blog van a.s. dinsdag naar volgende week dinsdag verplaatst.

Ik wens bij deze iedereen toch een fijne en gezellige Moerdag toe en geniet van de drie sterke gelijk opgroeiende kuikens.

Bekijk hieronder ook mijn ter plaatse gemaakt filmpje maar even.  

 Groetjes,  Leo.

Clip gemaakt door mijzelf ter plaatse


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs