Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Twee Stuiterballen

Pieter van den Assem | dinsdag 21 juli 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 738x

Misschien moeten we snel eens de namen van K1 en K2 veranderen naar S1 en S2, want wat zijn ze toch energiek en actief. Af en toe krijg ik eerder het idee dat ik naar een gymles van een stel stuiterballen zit te kijken dan naar een stel kuikens die opgroeien.
Niet echt handig zo...

Atletieklessen met de kuikens

Het contrast tussen 6 á 7 weken geleden en nu is bijna niet voor te stellen, de kuikens zijn erg actief en sociaal bezig, ze strekken hun vleugels, springen heen en weer en doen van alles en nog wat. Ze doen dit allemaal om zo genoeg kracht te krijgen in de spieren van hun vleugels of in hun poten. Als ze uiteindelijk fysiek sterk genoeg zijn, zullen ze de sprong naar buiten wagen. Momenteel moeten ze deze in de nestkast oefenen, soms doet dat tussenschotje, in de nestkast, mij denken aan hordelopen waar de kuikens dan overheen springen. Het blijft fascinerend om te zien hoe snel het allemaal gaat.

 

Een frisse neus (of snavel)

Het zal niet lang meer duren voordat de kuikens de nestkast verlaten, als ze hun eerste sprong maken, hebben ze in ieder geval een zachte landing op de onderliggende hooibalen. De nieuwsgierige kerkuilen kunnen zelf ook niet wachten om de wereld te verkennen, steeds vaker zijn ze te vinden met hun koppen uit het hok, om zo een glimp van de wereld te zien. Dit vaak ter ergernis van de ouders die maar al te graag de jonkies willen voeren, echter gaat dat erg lastig als er twee van die koppen de ingang bezet houden. In het filmpje ‘Spektakel’ van Ed is goed te zien hoe de ouders hiermee omgaan.

De ouders zullen vast en zeker opgelucht zijn zodra de kuikens het huis uit zijn, en dat zal ook niet lang meer duren.

 

 

 

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs