naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Zwarte stern

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online   *   Jonge STEENUIL gegrepen door bosuil?
Toon alle blogs & vlogs

Door Sienna Obdeijn
BDL vrijwilliger

Treurig bericht

Sienna Obdeijn | dinsdag 8 mei 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 216x

Het begon allemaal als een sprookje. Na de kraak volgden er 5 eieren, die vervolgens allemaal uitkwamen. Helaas komt de bittere waarheid nu aan het licht.

De jonge ouders doen hun best om de bekjes te voeden, maar toch was het voor drie jongen niet genoeg. Afgelopen nacht is het derde kuiken overleden en uit het nest gehaald. Moeder Kauw is regelmatig aan het opruimen in het nest, met name om de parasieten weg te halen. Helaas kwam ze bij de schoonmaak van vannacht er achter dat kuiken drie het niet gered had. 

De twee overgebleven kuikens spartelen in het nest en bedelen om voedsel. Degene die het hardst bedelt, zal het meest gevoerd worden en sterker worden. De al wat zwakkere kuikens zullen het dus steeds moeilijker krijgen met het bedelen en om tegen hun sterkere broertjes en zusjes op te boksen. 

We weten niet precies hoe oud de kauw ouders zijn, maar de kans is aanwezig dat het onervaren ouders zijn. De kuikens hebben veel voedsel nodig om te groeien en sterk te blijven. Het is aan de ouders om veel voedsel aan te voeren naar het nest. De kuikens zijn op hen aangewezen, zij zijn zelf nog te klein en te zwak om voedsel te zoeken.

Laten we hopen dat vader en moeder het nu beter gaan doen, en met meer voedsel naar de nestkast komen, om de bedelende bekjes te vullen.   


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kauw Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht