Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Treurig bericht

Sienna Obdeijn | dinsdag 8 mei 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 788x

Het begon allemaal als een sprookje. Na de kraak volgden er 5 eieren, die vervolgens allemaal uitkwamen. Helaas komt de bittere waarheid nu aan het licht.

De jonge ouders doen hun best om de bekjes te voeden, maar toch was het voor drie jongen niet genoeg. Afgelopen nacht is het derde kuiken overleden en uit het nest gehaald. Moeder Kauw is regelmatig aan het opruimen in het nest, met name om de parasieten weg te halen. Helaas kwam ze bij de schoonmaak van vannacht er achter dat kuiken drie het niet gered had. 

De twee overgebleven kuikens spartelen in het nest en bedelen om voedsel. Degene die het hardst bedelt, zal het meest gevoerd worden en sterker worden. De al wat zwakkere kuikens zullen het dus steeds moeilijker krijgen met het bedelen en om tegen hun sterkere broertjes en zusjes op te boksen. 

We weten niet precies hoe oud de kauw ouders zijn, maar de kans is aanwezig dat het onervaren ouders zijn. De kuikens hebben veel voedsel nodig om te groeien en sterk te blijven. Het is aan de ouders om veel voedsel aan te voeren naar het nest. De kuikens zijn op hen aangewezen, zij zijn zelf nog te klein en te zwak om voedsel te zoeken.

Laten we hopen dat vader en moeder het nu beter gaan doen, en met meer voedsel naar de nestkast komen, om de bedelende bekjes te vullen.   


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kauw Alle Beleef de Lente blogs