Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Huismus

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Touchdown!

Rianne Pickert | zaterdag 23 maart 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 135x

Jaja, ook dit jaar stelt ‘’onze’’ 7TG man weer niet teleur, tot op de dag heeft hij zijn terugkeer afgestemd met vorig jaar. Ik sta er versteld van. Nu het nest op orde maken en hopelijk een nieuwe vrouw aan de (vis) haak slaan.

Het wachten is voorbij

We hoefden ons niet te vervelen tijdens het wachten op de visarend, want de ganzen lagen al een aantal keer op de loer voor het mooie nest. Zowel de Canadese ganzen als de Nijlganzen hadden interesse. Ook andere vaste gasten kwamen langs zoals de onderbuurman : de witte kwikstaart. Toch ook heel bijzonder, één nest, twee soorten vogels en één camera om het te volgen.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Ondanks de zeer spectaculaire beelden van vorig jaar, hoop ik toch op een wat rustiger seizoen met een hoop romantiek. Want dit jaar moet er eerst een dame langskomen die 7TG wel ziet zitten en een nieuw koppel vormen. Dit zou een hoop zeer interessante beelden kunnen opleveren. Zal er concurrentie zijn tussen vrouwen? Hoe zal de band opgebouwd worden? Zal het eerste legsel lukken? Zo veel om naar uit te kijken!

Daarover gesproken: aan het einde van het vorige seizoen was er al een nieuwe V die het wel leek te willen proberen, zij en 7TG bleven lang in Nederland hangen en werden vaak samen gezien. Maar de winter is lang en wie weet of de korte tijd die ze samen waren voldoende is geweest om een nieuw koppel te vormen. Er is zelfs al een tweede visarend gezien in de Biesbosch vandaag, al is daar verder nog niks over bekend. Dit zou dezelfde V kunnen zijn als van vorig jaar, maar dit zal vast de komende dagen duidelijk worden. Ik sta weer te trappelen om te kijken welke avonturen ‘’onze’’ BiesboschBaas dit seizoen zal beleven, kijkt U met ons mee?


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Visarend Alle Beleef de Lente blogs