naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Bosuil

Live

Zeearend

Live

IJsvogel

Live

Ooievaar

Live

Steenuil

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Koolmees

BOSUIL legt haar tweede ei!   *   Het blijft spannend: wordt het de havik of de ZEEAREND?   *   KERKUIL: vreemde bezoeker of nieuwe man?
Toon alle blogs & vlogs

Door Ronald van Harxen
BDL vrijwilliger STONE

Tot volgend jaar

Ronald van Harxen, STONE | woensdag 26 juli 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 295x

Ook voor de steenuilen zit het seizoen erop. Vanavond om 20.00 uur sluiten de cams. Het was opnieuw een bijzonder seizoen met maar liefst twee broedende paartjes. Het aantal spannende, leuke, ontroerende, blije, droevige en nagelbijtende momenten was te groot om hier nog een keer de revue te laten

Eén moment wil ik er echter even uitlichten en dat betreft de ontwikkelingen rond het bezoek van de marter aan de kast in Winterswijk, de pogingen van het mannetje de broedzorg over te nemen, het mislukken daarvan en de onverwacht snelle verschijning van een nieuwe vlam. Ik schreef toen dat een soapschrijver weggehoond zou worden als hij dit allemaal in het tijdsbestek van een week zou laten gebeuren. En toch gebeurde het. Werkelijk ongelooflijk!

Evorá

De gebeurtenissen zijn dermate bijzonder dat we gevraagd zijn het verhaal te vertellen en uiteraard de beelden te vertonen op de World Owl Conference die van 26 tot en met 30 septemer plaatsvindt in Evorá in Portugal. Uiteraard gaan we dat doen. Als onze steenuilen al niet wereldberoemd waren, dan gaat het daar zeker gebeuren. Wat ons betreft ook een bewijs van de meerwaarde die camera's hebben. Van dit soort ontwikkelingen krijg je normaliter alleen maar enkele stukjes van de puzzel tijdens de nestbezoeken. Nu volg je het hele verhaal vanuit je luie stoel. Geweldig.

Dankwoord

Graag danken we vanaf deze plek iedereen die het afgelopen seizoen mogelijk maakte dat we maandenlang van de meest prachtige beelden konden genieten.

Benno Winterswijk en Peter Dongen: voor hun bereidwilligheid erf, boom, kast en koffiepot maandenlang ter beschikking te stellen. 

De Winterswijkse buren van Benno van wie we belangeloos de internetverbinding mochten aftappen.

Clipmaker Geert die de prestatie van zijn leven leverde door bijna intergraal alles te noteren en vele honderden (!) onvergetelijke momenten in clipjes vastlegde.

De beide moderatoren wier ogen en oren geen moment de aandacht lieten verslappen en die mede daardoor zorgden voor een superleuke en ontspannen sfeer in de chat.

Het telteam Anjo, Annamaartje, Geert, Hansje, Ilse en Trudy. Dankzij hen weten we voor het zoveelste jaar op rij weer precies wat de jonge steenuilen op hun bord voorgeschoteld kregen.

Uiteraard geldt onze dank ook het team van Vogelbescherming Nederland, in het bijzonder Louis en Mariska, en  Luc en Henk, de heren van de techniek. Dankzij jullie konden we jaar 11 bijzetten in de boeken. Hoe bijzonder!

En last, but zeker not least jullie als kijkers naar Beleef de Lente. Als er ergens een situatie is waar het spreekwoord 'vele ogen maken licht werk' geldt, dan is het wel bij Beleef de Lente. Mede dankzij jullie niet aflatende oplettendheid is er werkelijk geen enkel moment aan onze aandacht ontsnapt. Jullie stroom vragen, opmerkingen, reacties en likes waren voor ons een geweldige steun in de rug.

Namens STONE en bloggers Joep, Pascal en Ronald allemaal heel erg hartelijk bedankt!

Wat ons betreft maken we ons op voor nummertje 12!

 

Ook zo genoten van Beleef de Lente?

Sms BEDANKT naar 4333 en steun Vogelbescherming eenmalig met 3 euro. 

 

 


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek co├Ârdineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht