Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Toen was er nog maar één

Sarah Ligthart | maandag 1 juli 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 93x

Na heel wat maanden de jonge pykjes gevolgd te hebben – van ei tot dons tot een heel verenpak – heeft eentje het nest en daarmee ons camerabeeld verlaten.

Ochtendvlucht

Afgelopen zaterdag begon de ochtend al vroeg voor de jonge zeearenden. Eentje had namelijk een heel stoer plan voor het begin van de dag. Na heel wat momenten van fladderen en kort zweven boven het nest was genoeg moed verzameld en om 5:16 zette het pykje zich af tegen het nest en vloog de wijde wereld in. De ouders waren niet in de buurt, maar het wegvliegen werd wel heel goed in de gaten gehouden door de overgebleven jonge zeearend.

En nummer twee?

Dan zou je denken, de ander zal snel volgen. Samen hebben ze al veel meegemaakt: bijna tegelijk uit het ei, zware stormen, veel voedsel, vliegoefeningen. Toch blijkt de één iets avontuurlijker dan de ander. Of misschien geniet het overgebleven zeearendje er wel van om even als enig kind alle aandacht te krijgen.

Nog even wachten!

Tot het moment dat het laatste zeearendjong ook uitvliegt, kunnen we nog even genieten van de mooie vliegoefeningen – die nu toch wel wat langer en serieus worden. Prooien worden voor nu nog lekker naar het nest gebracht en de overgebleven zeearend nog even goed aansterken voor hij of zij de sprong waagt.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Zeearend Alle Beleef de Lente blogs