Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Tik Tok

Albert Eggens | maandag 10 april 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 158x

Tik Tok, nee niet het Social mediakanaal maar Tik Tok in de tijd. Het is bijna zover. De pykjes tikken bijna tegen het ei om eruit te komen.

Uitkomen

Ergens deze week zullen de eieren uitkomen en dan is het gedaan met de rust van deze twee zeearenden. Eerst zullen de pykjes (kuikens) nog even teren op de restanten van de eidooier die ze in het ei hebben opgegeten maar dat zal snel opgevolgd moeten worden door vast voedsel. En dan zal er volop gejaagd moeten worden. Prooien zullen voortdurend aangeleverd worden om ze vervolgens met veel precisie aan de pykjes te voeren. Welke prooien het dit jaar zullen zijn moeten uiteraard nog even afwachten. Maar ik verwacht dat het iets van vis, meerkoet en grauwe gans zal zijn.

Kraamvisite

Een 2e kalenderjaar (KJ) zeearend kwam deze week ook nog even langs op het nest, was het een jong van vorig jaar dat te vroeg op kraamvisite kwam? In ieder geval werd zijn bezoek niet op prijs gesteld en dit werd hem of haar luid en duidelijk kenbaar gemaakt. Vrouw zeearend deed een aanval vanuit het nest waardoor de ingezette landing van de 2e KJ mislukte. Terwijl vrouw teruggaat naar haar eieren kiest het bezoek voor de aftocht. In het filmpje van Jan kan je goed terugzien dat op de achtergrond de 2e KJ vanuit de mislukte landing om het nest heen vliegt en daarna rechts het beeld uit vliegt. Als je goed kijkt kan je zien dat het een 2e KJ is. Rommelig gevlekt bruin en nog relatief veel wit. Wil je meer weten over de herkenning van zeearenden en hun leeftijd dan zou je mijn blog van vorig jaar kunnen teruglezen waarin ik het kort heb beschreven.

Prooien

Net als de afgelopen jaren willen we gaan bijhouden welke prooien door de zeearenden worden aangeleverd. Wil jij ook meehelpen dan kun je het kwijt in het onderzoeksheet. Geen idee wat het is? Geen nood wij kunnen achteraf meekijken om te zien wat het is. Alvast bedankt voor jullie hulp.


Tot die tijd moeten we nog heel even geduld hebben, het duurt niet lang meer… TikTok TikTok.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Zeearend Alle Beleef de Lente blogs