Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Three of a Kind…

Engbert BDL | zondag 4 april 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 595x

Op 20 maart schreef ik dat we met een digitale camera op een lange stok in het Gooi de bosuil kasten aan het controleren zijn op enige bewoning.

Bezoeken

Tijdens deze bezoekjes treffen veelal een lege kast aan of zien we de aanwezigheid van Holenduif of Kauw. Deze beide vogelsoorten zijn ook al druk in de weer om voor het nageslacht te zorgen. Echter onze belangstelling gaat toch vooral uit naar de aanwezigheid van de Bosuil. Gelukkig komen deze ook dit jaar weer voor de camera, en het schetst ons elk jaar weer de verbazing dat er geen enkele gelijkheid bij deze vogelsoort te herkennen is.


Diversiteit

In februari dit jaar zijn de eerste jongen in Limburg reeds geringd, wat betekent dat de eieren in december vorig jaar reeds zijn gelegd. Afgelopen week kwamen wij een kast tegen met 4 eieren en zelfs nog een kast waar het vrouwtje nog maar één ei had gelegd. Volgens de verhalen van de kasteigenaren kunnen we nog wel het een en ander verwachten, daar twee bezitters ervan verkondigden dat enkele jaren geleden op 3 Juni dat jaar de jongen nog in het vlieggat zaten (zogenaamde “gathangers”). 


Ringen

Als afsluiter van de dag vonden een kast met wel een heel mooi familietafereeltje, waarbij de aanwezigen tevens dringend om een ringetje vroegen. Ook hier zagen we hetzelfde als bij deze kast, de jongen waren 23, 25 en nog eens 25 dagen (zoals u weet wordt dit door middel van de vleugelmaat vastgesteld) en de jongste was ook hier de zwaarste, respectievelijk 305, 310 en 358 gram. 


Blijf genieten, Engbert


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs