Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Foto Leo; wat groeien ze snel hé

Door Leo Daanen
Stork

Terugblik ooievaars ringen 2019

Leo Daanen, STORK | dinsdag 4 juni 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 984x

Bij deze het beloofde blog over het ringen van onze 3 ooitjes in Gennep
Foto Leo: Impressie van het ringen in Gennep, was weer super gezellig joh ;-)

Live uitzending ?

Iedereen keek er al naar uit, wanneer worden ze nu geringd ? is dat al bekend ? en is het ook live te zien ? Dat waren diverse vragen in het clubhuis daags voor het ringen. En ja het werd live uitgezonden, althans van het nest halen en terugbrengen. Maar Jan-Willem zou Jan-Willem niet zijn als hij niet persoonlijk naar Gennep zou komen. Het prachtige filmpje hebben jullie inmiddels al (misschien wel meerdere malen) gezien. Dank nogmaals Jan-Willem.   

 

Zus en zwager

Maar ook Mihari (met camera) Kroeskarper (met camera), Nantlle (met camera) en Joba waren aanwezig. En niet te vergeten mijn eigen vrouwtje met onze kleinzoon Floris (zie foto) waren er, manneke heeft er echt van genoten hoor. Maar zonder mijn zus Maria en zwager Richard ga ik niet op pad, deze zijn mijn steun en toeverlaat bij het ringen. Toppers die twee hoor, zou ze niet willen missen haha.

 

Paspoorten

Dan rest mij nog de gegevens van onze drieling die notabenen op het monumentale 400 jaar oude Stadhuis van Gennep zijn geboren, dat maak je niet elke dag mee ;-) Dan de gegevens of in dit geval misschien beter verwoord de paspoorten van onze drieling.   

Groetjes, Leo   Houdoe

Foto Leo, mooi uitzicht op het nest, het Carillon, de webcam en de andere schoorsteen, waar pa en Ma soms ook verblijven

STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs