Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Vrouw zeearend kijkt naar haar kroost (Screenshot webcam, 12 april)

Door Rianca Vos

Tegelijk uit het ei!

Rianca Vos | donderdag 13 april 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 211x

En daar zijn ze dan, de pykjes zijn geboren! Dinsdag 11 april in de ochtend keken de zeearenden al vaak naar beneden en was er zelfs gepiep te horen vanuit een ei waar een gat in leek te zitten. Later op 12 april om 00:54 is het eerste ei gebroken en om 10:57 kwam het tweede kuiken half uit het ei.

Twee kuikens voor de Alde Feanen

Dit is het zevende jaar op rij dat we kunnen genieten van jongen van de zeearend in het nationaal park de Alde Feanen. Ondanks dat er vier dagen tussen het leggen van het eerste ei en het tweede ei zitten, is net als vorig jaar, te zien dat onze zeearenden pas beginnen met broeden als het tweede ei gelegd is. Dit komt voor de overlevingskansen alleen maar ten goede, nu beide jongen even groot zijn en gelijke kansen hebben om op te groeien.

En groeien, dat zullen ze zeker doen. Pa zeearend zal eerst de prooien aanleveren om zowel het kroost als ma te voeden. Later zal ook ma zeearend bijspringen met jagen.

Drie zeearend kuikens in Makkum

Ook in Makkum is er goed nieuws voor het zeearend paar die daar broedt. Daar zijn op 1 april maar liefst drie kuikens uit het ei gekomen.

Winnaars kuiken-poll

Er zijn niet alleen twee kuikens uitgekomen, maar ook per kuiken twee winnaars van de kuiken-poll te benoemen. Zevenzang en Liede hebben juist geraden wanneer het eerste kuiken uit het ei zou komen. Voor het tweede kuiken zijn MiriamvG en Hyacint als winnaars uitgeroepen. Allen van harte gefeliciteerd!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Zeearend Alle Beleef de Lente blogs