naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Havik

Live

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Zwarte stern

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Holenduif

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Zeearend

Jonge STEENUIL gegrepen door bosuil?   *   Bekijk het seizoensoverzicht van de OOIEVAARS   *   STEENUIL jong helaas dood gevonden   *   Lepelaar in beeld bij ZWARTE STERN   *   Jonge ZWARTE STERN is nu vliegvlug!
Toon alle blogs & vlogs

Door Sienna Obdeijn
BDL vrijwilliger

Te vroeg gejuicht

Sienna Obdeijn | dinsdag 26 juni 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 47x

Het leek zo goed te gaan, maar toch ziet het er naar uit dat de holenduiven niet terugkeren naar de kerkuilvilla. Zou de kerkuil ze weggejaagd hebben met haar nachtelijke bezoeken? 

De eieren zijn sinds maandag niet meer bebroed, wat betekent dat de eieren als verloren beschouwd worden. Of de holenduiven nog een tweede poging gaan doen, is niet echt duidelijk. 

Af en toe komt er nog een holenduif in de kast kijken, maar aan de eieren wordt bijna geen aandacht geschonken. Wel werd er vandaag nieuw nestmateriaal aangevoerd en zat een van de duiven even op de eieren. Helaas maar van korte duur.

Camera's uit

Het Beleef de Lente-team heeft besloten om de camera's weer uit te zetten, nu het broedsel verloren is gegaan. Er bestaat een kans dat de holenduiven aan een nieuw legsel beginnen, maar dat is nu nog niet aan de orde. Woensdag rond de middag zullen de camera's offline gaan. 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Holenduif Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht