naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Bosuil

Live

Havik

Live

Ooievaar

Live

Slechtvalk

Live

Koolmees

Live

Steenuil

Live

Kerkuil

Live

Kauw

Live

Lepelaar

Live

Voedertafel

Binnenkort

Huiszwaluw

Derde ei bij de ooievaars?   *   Kleine bosuil zet z'n eerste stapjes   *   Tweede ei bij de ooievaars!   *   De kauwen zijn begonnen met het bouwen van hun nest   *   Eerste ei bij de ooievaars!
Toon alle blogs & vlogs

Door Sienna Obdeijn

Te vroeg gejuicht

Sienna Obdeijn | dinsdag 26 juni 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 253x

Het leek zo goed te gaan, maar toch ziet het er naar uit dat de holenduiven niet terugkeren naar de kerkuilvilla. Zou de kerkuil ze weggejaagd hebben met haar nachtelijke bezoeken? 

De eieren zijn sinds maandag niet meer bebroed, wat betekent dat de eieren als verloren beschouwd worden. Of de holenduiven nog een tweede poging gaan doen, is niet echt duidelijk. 

Af en toe komt er nog een holenduif in de kast kijken, maar aan de eieren wordt bijna geen aandacht geschonken. Wel werd er vandaag nieuw nestmateriaal aangevoerd en zat een van de duiven even op de eieren. Helaas maar van korte duur.

Camera's uit

Het Beleef de Lente-team heeft besloten om de camera's weer uit te zetten, nu het broedsel verloren is gegaan. Er bestaat een kans dat de holenduiven aan een nieuw legsel beginnen, maar dat is nu nog niet aan de orde. Woensdag rond de middag zullen de camera's offline gaan. 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Holenduif Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht