Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Takkeling

Anjo Schouten | woensdag 5 juni 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 101x

Gisterenavond was het eindelijk zover, BOS nam de eerste stapjes buiten de kast. Van sluissnuiter naar takkeling, de volgende fase in het opgroeien. Vandaag of morgen zal RP ook wel durven, maar je hebt er altijd eentje bij die net iets dapperder is.

De eerste stapjes buiten de kast

Altijd iets om naar uit te kijken. Het enthousiaste gedribbel, eindelijk eens goed de ruimte om te flapperen. Met soms een "oepsie" momentje. Het is even doorhebben dat een tak rond is. Natuurlijk ging het weer net even anders dan gewoon. Het hoort niet bij daglicht en om 6 uur in de avond? Iedereen had de pannen op het vuur. Gelukkig deed ie het later in de avond nog eens. Lekker fixeren op van alles, zien als een ouder voorbij vliegt. Ineens is de wereld groter geworden. Het zal niet lang duren voor het de sprong naar een volgende tak maakt. Het moment waar de kijkers dan nagelbijtend afwachten. Gelukkig heeft een steenuil prima klimijzertjes.

Komen ze nog wel terug?

Ja hoor, ze komen gewoon weer in de kast om te slapen. We kunnen nog wel even genieten van deze belhamels. Voorlopig verwachten ze ook nog dat de ouders hen de boterhammen buiten brengen. Tot een dag dat vrouw denkt van sleutels inleveren en dan opzouten! Eerst moeten ze nog van alles van de ouders leren. Muizen vangen, wormen uit de grond trekken en als ze dat kunnen, dan moeten ze op zoek naar een eigen territorium. Het aanleggen met een buurmeisje of buurjongen. Het is nu nog moeilijk voor te stellen, maar volgende lente hebben ze, als alles goed gaat, zelf een nestje. Voor nu nog genieten van hun avonturen in de boom. Naar buiten


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs