naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Zwarte stern

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online   *   Jonge STEENUIL gegrepen door bosuil?
Toon alle blogs & vlogs

Door Bart Franken
BDL vrijwilliger Vogelbescherming

Tafelmanieren?

Bart Franken | vrijdag 4 mei 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 221x

Soms heb je zo’n moment… Dan heb je even geen inspiratie voor een blog. Vandaag is zo’n dag. Gelukkig zijn er de live beelden. Terwijl ik wat zat weg te staren op de kuikens, gebeurde er namelijk iets wat verschrikkelijk was om aan te zien..

En dat zijn de tafelmanieren van onze kuikens! Want wat kunnen die oncharmant eten. Geen mes en vork, geen slabbertje. Zelfs niet netjes stukje voor stukje maar hap! In 1x. En dan ook nog eens met open snavel, ruige bewegingen en schokken. En dan ook nog met volle mond praten!! Vervolgens aan de wandel gaan terwijl de staart nog uit de snavel hangt. Die wordt als een tegenstribbelende spaghetti sliert vakkundig naar binnen gewerkt. Om vervolgens als een opgepoft balletje veren met de ogen dicht lekker te gaan zitten uitbuiken…  op Het is nog net niet onderuitgezakt op de bank met de pootjes op tafel. En dat uitbuiken moet ook wel, want de muis is bijna net zo groot als het kuiken zelf.

Moet je je voorstellen, dat je in een restaurant de biefstuk bestelt, de ober naar je toe komt met een lap vlees van ruim een meter lang en dat hij jou vertelt dat je dat stuk vlees in 1x op moet eten, zonder handen!! Succes daar mee…

Maar als ik een bosuil kuiken was, had ik het ook zo gedaan! Heerlijk ongegeneerd, pal voor de webcam een muis naar binnen werken, vol in beeld, terwijl ruim 450 mensen toekijken en denken: “Jeetje, dat dat er in 1x in past…”.

Bosuilenkuikens groeien goed

Het is natuurlijk fijn om te zien dat de kuikens goed groeien. Sowieso wel fijn, want dan kunnen wij ze op de webcam beter bekijken. Maar achter de schermen begint voor ons als vrijwilligers en voor Jan nu ook weer de tijd van het plannen…Want de kuikens worden binnenkort versiert met een mooi ringetje. Tijdens het ringen worden ook verschillende dingen genoteerd zoals het gewicht. Zodra we meer kunnen zeggen over het ringen wat betreft datum en tijd komen we hier op terug.

 

-clipje werkte niet, maar nu hersteld dankzij clipmaestro Emil-

spaghettistaarten eten - door clipmaker Emil


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht