Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Su-kijkers

Anjo Schouten | woensdag 15 maart 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 124x

Best een veeleisend volk. Voor de nieuwelingen onder u, bij BDL (Beleefdelente) zijn we dol op afkortingen. Een Su?? Maar schroom nooit om te vragen. De vaste kijkers, zeg maar het meubilair, willen het met liefde uitleggen. Om er vast eentje weg te geven, de Su is de steenuil.

Hoezo veeleisend?

Tot nu toe houden de uiltjes zich netjes aan het script. Bij het aanbreken van de dag verschijnen ze, gaan een lange dut in de kast doen en verlaten de kast tegen de avond. Beetje knuffelen tussendoor, al vond ik gisterenmiddag vrouw wel erg opdringerig. Hij wilde slapen, zij wilde... ze leek zich te vervelen. Aanloopje naar? Naar wat? Rond etenstijd (voor mensen) bedenken de uilen eens dat het tijd is om te gaan. Zijn zij net uit de kast, wachten we op een paring. Oh jee, alweer aangebrandde aardappels. Net uit de kast krijgen we een hoorspel. Geroep van man, wufte woetjes van vrouw en dan is het wachten op het eindsignaal. Het fluitje. Volgens het script moet man dan luid piepend de kast induiken, gaan graven. Hij kent zijn rol. Maar zij? Zij vliegt vaak richting schuur. Dan slaat de schrik bij de harde kern toe, ze zal toch niet weer...?

Allemaal -isten

Het is nog maar half maart en momenteel nog best frisjes. Zolang zij elke dag nog lekker in de kast slaapt zit het wel snor, sorry Pet. Maar als ze over een week of wat niet meer overdag in de kast zit is het knap pet, sorry Snor. Het zou man wel sieren als hij zelf eens een muis in de kast zou leggen. Voorlopig zaten ze er vandaag nog bij als een "hartelijk stel". we wachten wel af.

Headerfoto: Nel Bekema

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs