Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Stilte voor het einde

Albert Eggens | dinsdag 28 juni 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 364x

Het uitvliegen nadert, zo noemde ik mijn vorige blog. Maar eigenlijk had ik het net zo goed "wachten op het uitvliegen" kunnen noemen want er gebeurt momenteel niet zo veel of toch wel…..

Vlieguren

Om goed te kunnen vliegen moet je uren maken en daar zijn ze nu druk mee bezig. Ze springen wat op en neer, nemen aanloopjes, spreiden hun vleugels, beginnen er mee te flapperen en komen tot ontdekking dat als je dat snel en krachtig doet dat je dan om hoog gaat of even boven je nest blijft hangen, bidden noemen we dat bij roofvogels als ze aan het jagen zijn, of het ook zo heet bij het oefenen??

De eerste uren zijn gemaakt, en ze zullen dit nog wel een paar keer gaan herhalen. Mogelijk springen ze een keer van tak naar tak allemaal om vlieguren te maken om vervolgens ineens zo weg te vliegen.

Pestkop geschaakt

Zoals Andries in een van de eerste blogs beschreef dat kraaien echte pestkoppen zijn, ze zaten de zeearenden te jennen en te pesten rondom het nest, gaven fly by en zaten te schreeuwen en te roepen. En als je geluk hebt kun je de kraaien zien staartje trekken als de zeearend een prooi heeft en ze zijn dusdanig slim dat ze daar altijd mee weg komen. Of moet ik zeggen bijna altijd mee weg komen. Want we hebben al heel wat soorten prooien voor bij zien komen maar nog niet een kraaiachtige tot deze week. Ineens kwam daar ze daar aanvliegen met een Zwarte kraai. Was deze stiekem toch niet zo slim of heeft deze zich laten verrassen. Was het doelbewust om wraak te nemen of was het een gelegenheid die zich voordeed. We zullen het nooit weten maar bijzonder is het wel.

Hoelang gaat het nog duren tot ze daadwerkelijk uitvliegen, ik denk dat het nog wel een week gaat duren maar we gaan het zien. En gelukkig kunnen we het dit jaar zien in tegenstelling tot vorig jaar toen was de camera vakkundig dicht geplamuurd maar gelukkig hangt de camera dit jaar een stuk hoger en kunnen we dus het uitvliegen zien.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Zeearend Alle Beleef de Lente blogs