Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Stilte en storm

Roos Tol | woensdag 12 mei 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 479x

De gierzwaluw en de koekoek zijn juist terug in ons land. Die moeten nog beginnen met eieren leggen. Van andere soorten zijn de jongen al groot of zelfs uitgevlogen. Maar het gros van de Beleef de Lente nesten zit volop in de kuikens. Dat betekent werken, hard werken. Even een wellnessje pakken?

Bijvoorbeeld hier bij de vijver? Nah…


Het leek relatief rustig bij de vijver de afgelopen dagen; voor mij eens tijd voor een volledige ronde langs alle BDL webcams!

Ei

De kerkuil zit te broeden op maar liefst acht eieren. Volgens “de verwachtingen” hadden dat al licht bedonsvederde jongen moeten zijn. Kijker moet nog even verwachtingen bijstellen.
Mevrouw scholekster hoedt over vier eieren, in weer en vaak wind. Mogelijk nog een goede week te gaan.
De torenvalk bebroedt er vijf, de visarend drie.

Kuuk

De zeearend verzorgt twee jongen, de altijd weer spektakel opleverende ooievaars drie, het kauwenpaar vier, de nijvere koolmeesjes nu vijf.

De oehoe-kuikens werden acht mei geringd. Twee welvarende jongedames!
De twee jongen van de slechtvalk worden aanstaande donderdag, 13 mei, tussen ongeveer 17:00 en 18:00 geringd!

Bosuiltjes Kuukeen en Biskuuk van seizoen 2021 zijn al bijna een maand de hort op. Naar bekend gaat het ze goed. Dus kunnen pa & ma werken aan hun relatie, die eigenlijk geen werk behoeft; net als het kauwenpaar zijn ze onweerstaanbaar lief voor elkaar, ook in drukke of spannende tijden.

De merel, die niet in de hoofdrol wilde dit jaar, zit waarschijnlijk ergens in de buurt van de vijver te broeden of zorgt voor vier, vijf jongen.

En het steenuiltje, tot slot, broedt… en broedt… en broedt. Al achtenveertig dagen lang nu. Manlief zorgt goed voor haar en zij voor haar eieren en samen voor elkaar. Ongelooflijk ontroerend. Wij begrijpen al een hele tijd: dat gaat het niet meer worden vrouwke. Ga weer lekker los en volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen.

Tankstation Vijver

Bij al deze nestverhalen leek de vijver de afgelopen dagen misschien wat tam. Er werden geen nieuwe of merkwaardige soorten gezien. Al zijn muizen midden op de dag niet héél vanzelfsprekend.
Maar al met al is en blijft deze plek een rustpunt.
Voor vogels doorheen de dag.
Voor de kijker die even bij wil komen. Of op wil laden voor een volgende ronde.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Vijver Alle Beleef de Lente blogs