Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Steenuilenverslaving

Anjo Schouten | zaterdag 2 maart 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 82x

Dat klinkt erger dan het is. Al bestaat er geen medicijn tegen. Steenuilen voor beginners, mooi blog. En daar begint het veelal mee. De mazzelaars zien ze in het wild, de rest moet het doen met de beelden. Fase 1 is nog onschuldig. Wat een leuke vogels! Fase 2, dan wil men meer weten. Oei.

De leukste uil van Nederland

Ik ben de laatste die dat zal tegenspreken. Wat de verslaving betreft ben ik hopeloos verloren. Dat begon heel wat jaren geleden. Ik zat op een balkon in Turkije en elke avond tegen de schemer landde er een steenuil op het gebouw even verderop. Het was nog de tijd van de analoge fotografie, maar om het iets dichterbij te zien, grotere lens erop. Verroest, ik zie een steenuil. Nog vaak aan gedacht, en toen ik BDL ontdekte, oh, inkijk bij de steenuil. En dat was liefde op het eerste gezicht. En dat is zo mooi van BDL, een kijkje bij de vogels zonder naar een dierenpark te hoeven, nu het echte wilde spul. Ik benijd de mensen die ergens wonen waar je ze vaker hoort en ziet, maar een mens kan niet alles hebben, dus lang leve de webcams.

Nieuwe kijkers

Dat vinden we echt leuk. En als er een vraag is, gewoon stellen hoor. Natuurlijk zijn er de blogs, de filmpjes, ook handig om op de hoogte te blijven. Schroom niet om de chat in te wandelen, iets te vragen. En als wij het niet weten dan spelen we het door aan de wijze mannen op de achtergrond. Als je al jaren kijkt verval je makkelijk in een soort lingo, meestal afkortingen. Nu is het vaak de vraag "waar zijn de uiltjes? Hebben ze al eitjes?" Nou, nog niet, dan kan nog wel even duren. Maar tegen die tijd en vrouw gaat broeden, ja, dan is het de tijd voor de oordopjes. En als man uil dan doodleuk voor de kast in het zonnetje zit, dan heeft hij ze vast ook in. Want zonnebaden, ze zijn er dol op! Mijn tip, volg de uiltjes en je gaat vast een leuke lente beleven.

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs