Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Spanning stijgt direct

Albert Eggens | donderdag 29 februari 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 75x

We zijn nog maar net los of de spanning van wanneer het ei gelegd wordt door onze zeearenden in het prachtige Alde Feanen schiet van 0 naar 100.

Net begonnen

Afgelopen zondag zijn we los gegaan met het nieuwe seizoen van beleef de lente en direct is er spanning voor wanneer leggen ze het eerste ei. Het stel wordt veelvuldig gezien en gehoord op en rond het nest. Zacht nest materiaal wordt aangevoerd en zoals Andries zondag al vertelde het dobjen en proef zitten zien we ook vaak voorbij komen.

Wanneer?

Maar wanneer kunnen we het eerste ei verwachten, nou ik denk niet dat het heel lang meer gaat duren. De buren noordelijk in Makkum en zuidelijk in Koudum zitten al op een of meerdere eieren. Ik zeg met opzet meerdere, want het kunnen ook 2 of 3 zijn, Makkum had er vorig jaar drie en in Koudum hebben ze zelfs voor de tweede keer op rij drie eieren gehad en ook grootgebracht. Zijn wij in de Alde Feanen nu aan de beurt? Zou wel erg uniek zijn om dit voor de camera mee te maken.

Vorig jaar werd het eerste ei gelegd op 2 maart, trekken we dit gelijk aan dit jaar zou dit betekenen dat we morgen het eerste ei kunnen verwachten maar dit kan dit jaar zomaar anders zijn, het jaar daarvoor waren ze twaalf dagen later. Wie het zeker weet mag het zeggen.

Ei poll

Ook als je het niet zeker weet mag je het zeggen, dit jaar hebben we ook weer een ei-poll (vind je hier) dus doe gewoon lekker mee als het je leuk lijkt. We hebben geen prijzen, maar strijden gewoon lekker om de eer. Ik zelf houd het op 3 maart ergens rond koffietijd mogelijk met een prachtig lente zonnetje…


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Zeearend Alle Beleef de Lente blogs