Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Slechtvalken Rijksmuseum hebben een ei

Margot de Kam | maandag 18 maart 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 77x

Vanmorgen om 6:08 legde V, zoals we Vrouw slechtvalk noemen, haar eerste ei.

In Amsterdam heeft vrouw slechtvalk 1 ring, die we niet kunnen lezen. We noemen haar V of Vrouw. Man slechtvalk heeft geen ringen, hem noemen we M of Man.

 

De leg

Vrouw slechtvalk bracht al een tijdje de nacht door op het rooster. Ze ging afgelopen nacht om 5:53 pas de kast in, en legde in alle rust haar ei om 6:08. Man kwam even na zessen al informeren hoe het was, maar ze stuurde hem met 2 korte chupjes weg: nog niet!

 

Begroeting

Rond 8 uur was Man terug. Hij bracht een prooitje mee. Hij bekeek het ei even van een afstandje. Toen stapte hij in de kast en raakte het met zijn snavel even aan. Slechtvalken zijn altijd heel blij met hun ei.

 

Broeden komt later


Slechtvalken gaan pas broeden vlak voordat het laatste ei-van de meestal 3 of 4- gelegd is. Ze liggen de eerste dagen wel op of bij hun ei, maar broeden dan nog niet. Het kan ook best uren bloot liggen. De ouders houden het dan van een afstand altijd in de gaten.

Het duurt minimaal 36 uur voor een volgend ei aangemaakt is. Het duurt gemiddeld 56 uur voor er een volgend ei komt, maar dat is volgens de boekjes. Er kan ook iets kortere of veel langere tijd tussen zitten. 

 

 

 

 

Man begroet ei

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs