Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
beelden uit seizoen 2023.

Door Bart Franken
Vogelbescherming

Seizoensoverzicht 2023. Tijd voor lijstjes!

Bart Franken | zondag 30 juli 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 124x

Vogels kijken. Het is heerlijk. En hoe geweldig dat we met de webcams van Beleef de Lente van zo dicht bij kunnen meekijken. En terugkijken! Dat doen we in het laatste blogje van dit seizoen nog 1x!

Terwijl ik kijk hoe de laatste waterdruppels van de vorige bui in de vijver druppelen, zit ik te denken aan het eeuwige dilemma. Als ik door de natuur loop, of bij iemand in een mooie groene tuin stiekem naar de vogels zit te kijken, krijg ik vaak weer dat gevoel: Als ik straks weg ben, mis ik iets moois. Dat zou zo jammer zijn. Of, als ik op zoek ben naar een bijzondere soort en na een dag lang wandelen heb je die niet gezien. Wie weet vliegt ie over 10 minuten ineens voorbij, want hij zit hier wel...

Dat gevoel.. dat heb je gelukkig niet bij de vijver van Beleef de Lente. Want zelfs als je een mooie soort of bijzonder moment hebt gemist, zijn er gelukkig nog zoveel andere mensen die meekijken en de tip doorgeven aan ons team. Grote kans dat onze clipmaker Ed die bijzondere momentjes terug laat komen in een clip. En dat is soms niet zo makkelijk als het lijkt, want met zo'n mooi vijvertje vol vogels is het soms moeilijk fragmenten kiezen. Hij heeft dat in 23 overzichten terug laten komen dit seizoen, maar voor het seizoensoverzicht was het echt keuzes maken. Gelukkig is dat gelukt en heeft Ed een mooi clipje in elkaar gezet voor het Seizoensoverzicht 2023.

Vogels in een mooi lijstje

Als je vogels kijkt, maak je lijstjes. Maar hoewel voor sommige vogelaars hun lijstjes meer een overzicht zijn van hun 'verzameling', zijn deze lijstjes voor anderen een overzicht van hun vele inspanningen en zelfs mooie herinneringen. Wat het onderstaande lijstje voor jou ook betekent, hierbij een overzicht van het afgelopen jaar.

Vogels

Appelvink
Blauwe reiger
Bonte Vliegenvanger
boomklever
Gaai
Glanskop/matkop
Goudvink
Grauwe vliegenvanger
Groenling
Grote bonte specht
Heggenmus
holenduif / stadsduif
Houtduif
Huismus
Keep
Koolmees
Kruisbek
Kuifmees
Merel
Pimpelmees
Putter
Roodborst
Sijs
Sperwer
Staartmees
Tjiftjaf / Fitis
tuinfluiter
Vink
Vuurgoudhaan
Winterkoning
Witte kwikstaart
Zanglijster
Zwarte mees
Zwartkop

Overige soorten

 

Ware muis onbekend
Bruine Kikker
Gewone pad
woelmuis onbekend
Groene kikker
Vos
Vleermuis onbekend
kikkervisje

Einde seizoen

En bovenstaand lijstje was niet mogelijk geweest zonder alle uren die jullie als kijkers in de vijvercam hebben gestoken. En alle cliptips die daar uit voort kwamen. Bedankt namens het team vijver!

Ook een groot compliment en een groot woord van dank aan de eigenaar van de vijver. We hebben weer een vol seizoen mogen genieten van prachtige beelden. Ik ben weer een beetje jaloers dat ik niet zo'n vijvertje in de tuin heb. 

Ook mijn mede blogger Merel, Ed en Moderator bedankt voor de samenwerking dit seizoen als team Vijver. Technische mensen en uiteraard Vogelbescherming bedankt voor de mooie beelden van weer een bijzonder seizoen.

Kijkers bedankt voor het kijken. We doen het licht uit. Op naar de volgende lente, tot volgend jaar!

~ Bart

 

 

Bedankt voor het kijken!

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Vijver Alle Beleef de Lente blogs