Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Rust voor vrouw, drukte voor man!

Rianne Pickert | zaterdag 13 april 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 955x

Onze arme steenuil man heeft het er maar druk mee. Met vleugel en tand verdedigt hij zijn huis van het gespuis. Je ziet hem bijna denken: Vlieg op vlegels! Mijn erf af! Ondertussen zit vrouwlief binnen rustig aan zijn hoofd te zeuren om eten. Ziet ze dan niet dat hij bezig is?

Hup daar gaat hij weer, achter de kauwen, duiven en eksters aan. Gelukkig komen er niet vaak echte gevechten van, dreigen is meestal voldoende om de indringers weg te jagen. Nog even de deur bewaken en daarna snel op pad om snacks voor madam te vinden. Wat zei je schat? Je hebt ineens zin in een meikever? De kippen lopen onder de bomen en de bloesems zijn prachtig. En vrouw blijft onvermoeibaar bedelsnurken (weer een nieuw woord geleerd). Ineens is er een ander geluid te horen en valt vrouw stil… ah het was de pauw maar. Even de eitjes draaien en dan weer snel verder snurken.

Zo verlopen de dagen bij de steenuil op het moment, af en toe actie in de boom, maar voornamelijk veel rust. Lekker broeden en eten vragen. Daar kunnen we nog een goed voorbeeld aan nemen, nu binnen broeden onder een warm dekentje en over een paar dagen heerlijk naar buiten en in het zonnetje snurken. En dan maar hopen dat onze man (of vrouw) lief iets lekkers komt brengen… Beschuit met meikevers en rupsen schat?


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs