Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs
Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Ringen jonge steenuilen

Ronald van Harxen, STONE | vrijdag 24 mei 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 986x

Zaterdagmorgen worden de jonge steenuilen geringd. Dat wil zeggen: als ze zich niet net als vorig jaar in het voorportaal weten te verschansen. De afgelopen dagen hebben ze de eerste uitstapjes buiten de broedruimte gemaakt en er heeft er zelfs al een de buitenwereld verkend. Wordt spannend dus!

Voorportaal

We gaan er echter vanuit dat ze mee zullen werken - ook hun kans op eeuwige roem immers - en dat ze zich zonder veel problemen laten pakken. We proberen te voorkomen dat ze hun heil zoeken in het voorportaal door dat zoveel mogelijk op te vullen met een dun doekje. Mochten ze echter slimmer zijn dan wij, dan gunnen we die eer. Gaan wij er wel met de roem vandoor. In ieder geval gaan we niet proberen ze uit het voorportaal te prutsen. Jammer dan, maar dan zij het zo.

Tussen half elf en elf uur

Gaat het allemaal wel volgens de planning, dan worden ze ergens tussen half elf en elf uur geringd. Pin ons niet vast op het precieze tijdstip, de praktijk van de afgelopen jaren leert dat we daarin enige ruimte moeten hebben. Het ringen zal beneden gebeuren, in het bijzijn van een aantal speciale gasten. Daaronder de winnaars van de 3 polls en leden van het team steenuil en onderzoek die de laatste maanden zoveel werk hebben verzet.

Radio en TV

Ook van de partij is Vroege Vogels. Rob Buiter maakt er een ongetwijdeld een mooie reportage van die zondagmorgen op de radio te beluisteren valt. Regio8 TV komt opnames maken. Zodra bekend is waar en wanneer de beelden te bewonderen zijn, laten we het weten. Bijna last but zeker not least, is vaste chatbezoeker Geert van Dijk aanwezig om via een live stream verslag te doen op de Facebook pagina van Vogelbescherming. En natuurlijk zal onze 'eigen' clipmaker Geert weer zorgen voor een mooie samenvatting. Ook als u er niet bij kunt zijn, hoeft u niets te missen dus.

Erfbeesten

Na afloop van het ringen wordt onze nieuwe uitgave Erfbeesten aangeboden aan Robert Kwak van Vogelbescherming. Anders dan zijn naam doet vermoeden, houdt hij zich niet met water- en moerasvogels, maar met boerenlandvogels bezig. Zondag meer hierover. Dan leest u ook waar u het boekje kunt bestellen.

Stream

Ga naar de volgende link (u hoeft géén inlog te hebben bij Facebook, het is openbaar):

https://www.facebook.com/vogelbeschermingnederland/ of klik hier:

Komt er – als u geen account heeft – onverhoopt een melding dat u moet inloggen, negeer dit dan en klik op Niet nu.

 

 

 


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek co├Ârdineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs